Ocena VW GOLF GTI lub inny(hot hatch) z zachodu...

16 Lut 2014, 13:02

Pod słowem sport mam na myśli że ma mieć lepsze "tzw.sportowe osiągi" z możliwością podwyższania mocy (ale bez przesady 200/270PS starczy) niż standardowe "lanosy",ma być użyteczne na co dzień ale też bez przesady bo głównie jeżdżę sam,raz na jakiś czas w czwórkę lub mniej :)
krychu3
Nowicjusz

Auto: .

16 Lut 2014, 20:03

I także ma się dobrze prowadzić, zmieniły się sugestie?
krychu3
Nowicjusz

16 Lut 2014, 21:25

Wybierałbym pomiędzy Focusem a Megane.Za Focusem przemawia silnik o genialnym brzmieniu ( w końcu 5 cylindrów ) a za Megane... to, że jest ich mało, szczególnie w wersji RS. Zasadniczo wszystko jest w Twoich rękach, przejedź się każdym z nich i wtedy będziesz wiedział, w którym kierunku podążać :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Lut 2014, 13:06

a doradzi mi ktoś gdzie szukać jakichś ogłoszeń uszkodzonych moto i samochodów z francji lub niemiec bo mam lawetę i kasę tylko nie wiem gdzie szukać ogłoszeń towaru w przystępnych cenach.
krychu3
Nowicjusz

18 Lut 2014, 23:19

Na co dzień zdecydowanie lepszy będzie Focus: golf ma kiepski silnik na wtrysku bezpośrednim, po za tym gorzej się prowadzi i jest wolniejszy. Megane: zdecydowanie najszybsze na torze, na co dzień też godne polecenia, ale bardzo twarde zawieszenie, niewygodne kubły i mało miejsca.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

02 Mar 2014, 18:55

Teraz pytanie mowa o megane II czy III oraz czy Audi S3 to jeden czort jak golf gti?
No i ten focus st jest niczego sobie.
Zastanawiam się czy mając już taki budżet na hot hatch nie lepiej wybrać coś z rwd choćby bmw m3 lub 330ci?
krychu3
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Crossover Yaris Cross – hybryda 4x4
    O tym, że cały świat pokochał SUV-y, wiemy od dawna. Wypierają one różne inne rodzaje samochodów z ich tradycyjnych funkcji i segmentów rynkowych. Na przykład managerowie chętnie zamieniają prestiżowe ...
    Autolaweta na bazie - Toyota Land Cruiser serii J7
    Toyota Land Cruiser serii J7 znana jest jako praktyczna i niezniszczalna terenówka, wykorzystywana do najcięższych prac – od kopalni, przez wojsko, po służby ratunkowe i miejskie. Dobrym przykładem jest ciekawy ...

03 Mar 2014, 23:01

A i najważniejsze a mazda 3 mps jest ciekawym rozwiązaniem ponieważ spodobała mi się szczególnie wersja od 2009 ?
krychu3
Nowicjusz

04 Mar 2014, 09:30

Ja bym wybrał RWD... :) :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Mar 2014, 15:02

co do stron z neta

ja i moi znajomi sprowadzalismy z autohus.de maja 2 komisy w Bockel i Bremen, mozesz pisac do nich maile po polsku, przysla Ci szczegolowe zdjecia auta i opinie rzeczoznawcy, na miejscu pijesz kawke i przygotowuja za Ciebie dokumenty, placisz bierzesz tablice i jedziesz- tez na miejscu po Polsku pogadasz, maja spory wybor aut
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006