Ocena VW GOLF GTI lub inny(hot hatch) z zachodu...

15 Lut 2014, 22:48

Sama oferta wydaje mi się oszustwem ale jestem ciekaw opinii na temat tego samochodu z ogłoszenia i szczególnie ceny która jest podejrzana,co o tym sądzicie?? Może jest ktoś chętny kto to sprawdzi?
[link do mobile.de wygasł]
krychu3
Nowicjusz

Auto: .

15 Lut 2014, 22:57

jezeli to faktycznie autochaus a nie chandlarz i sprzedaje auto jako auto bezwypadkowe i swoje nie posredniczac to i tak niemasz nic do stracenia fajnie wyglada
Gala
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Frankfurt am Main
Prawo jazdy: 0- 0-1989
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Mercedes
Silnik: 2.2cdi
Paliwo: Diesel

15 Lut 2014, 23:03

krychu3 napisał(a):Sama oferta wydaje mi się oszustwem ale jestem ciekaw opinii na temat tego samochodu z ogłoszenia i szczególnie ceny która jest podejrzana,co o tym sądzicie?? Może jest ktoś chętny kto to sprawdzi?

Zwykły wałek...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Lut 2014, 23:14

to nie moze byc walek ze strony autochausu bo to dieler Toyoty chyba ze ktos sie podszywa , cena bardzo niska ale wszystko mozna przeciesz sprawdzic
Gala
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Frankfurt am Main
Prawo jazdy: 0- 0-1989
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Mercedes
Silnik: 2.2cdi
Paliwo: Diesel

15 Lut 2014, 23:31

poleci mi tutaj ktoś z was sprawdzone już strony samochodów z francji,belgii,niemiec bo ja tylko znam mobile.de ,autoscout.de , autorola.pl (z tego one są głównie na niemcy), poza tym chcę sobie sprowadzić samochód i nie wiem jak to ma się teraz sprawa ,gdzie najlepiej kupić (auto może być uszkodzone) ,aukcje komornicze,recyklingi aut,komisy,giełdy,prywatnie?
Czy sprowadzanie prywatnie mija się z celem ? lepiej poszukać kogoś kto już w tym siedzi i tam jeździ?
Ogólnie w okolicy i PL widzę że jest atak sprowadzania samochodów z francji(wszystkich marek) a na powyższych stronach jak na lekarstwo ogłoszeń z tamtych rejonów ,więc przez to wszystko jestem zmieszany. :no:
krychu3
Nowicjusz

16 Lut 2014, 08:19

Chyba już nie ma tego ogłoszenia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Lut 2014, 08:34

To było do przewidzenia że to oszustwo.
Teraz mam pytanie który z nich jest najlepszy jako samochód sportowy na codzień : golf v gti , focus st(fajny dźwięk),megane rs,civic Type r (ostatecznie bo średnio mi się podoba),i z innej beczki e46 330ci?
krychu3
Nowicjusz

16 Lut 2014, 08:43

1. Focus
2.Civic
3.Megane
4 Golf
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lut 2014, 09:38

Żaden z nich nie jest samochodem sportowym. Ja bym wybrał E46 330Ci, bo jest mu najbliżej do sportu z tych aut. W drugiej kolejności Golf GTI, bardzo podatny na modyfikacje silnik, potem St/Civic, Megane bym odpuścił totalnie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Lut 2014, 11:46

Za to praktyczności i poręczności tym autom nie da się odmówić w porównaniu do BMW.
Megane RS za to jest najlepszy na tor o czym świadczy najlepszy czas na północnej pętli.
Golf lubi olej więc ja bym olał.
Wybierałbym pomiędzy Focusem ST, a Civiciem Typer R.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lut 2014, 11:55

Co masz na myśli z tą praktycznością i poręcznością? Bo ja tutaj nie widzę jakichś grubszych odstępstw w jedną albo drugą stronę zwłaszcza patrząc pod kątem tego, że to auta o innym charakterze niż kombi w dizlu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Lut 2014, 11:59

w sensie zawieziesz spokojnie do szkoły dzieci, potem pojedziesz w szybką trasę łatwiej zaparkować w mieście, praktyczny szczególnie w wersji 5d i przewieziesz pralkę po złożeniu siedzeń
Po prostu łączą zalety typowego hatchbacka z szybką jazdą - mi się np. takie konstrukcje podobają
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lut 2014, 12:08

Focus ST ma fajny silnik który świetnie jedzie i pali przyzwoicie jak na tą pojemność i moc. Poza tym wyróżniasz się na drodze. A no i świetne prowadzenie.
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lut 2014, 12:28

Łatwiej zaparkować, no nie wiem, BMW będzie dłuższe wprawdzie, ale za to zwrotniejsze. Faktem jest, że do dupki typu sedan gorzej włożyć pralki itp., ale jak ktoś ma takie potrzeby do może kupić E46 Touring, które wypadnie tutaj jeszcze lepiej niż Hothatche.

Z tego co widzę to faceta nie interesuje rodzinny dupowóz tylko auto z charakterem, więc taka dyskusja jest zbędna.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Lut 2014, 12:36

no i nie wiemy co autor rozumie przez słowo sport :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika