Witam ciepło
Na wstępie jestem nowy tutaj więc proszę dać mi chwilę na zapoznanie się z tym forum od strony technicznej, jeżeli coś zrobię nie tak wybaczcie.
Otóż jak napisałem w temacie. Szukam jakiegoś rozwiązania które sprawdzi się w takiej przykładowej sytuacji:
Mamy lato wiem że dzisiaj o godzinie 13 będę musiał wyjechać gdzieś z dzieckiem.
Zapowiada się piękny słoneczny dzień więc o 13 będzie gorąco.
Samochód zaparkowany w miejscu gdzie nie ma kawałka cienia więc temperatura w samochodzie będzie ekstremalna.
Co kupić i gdzie, aby móc rano kiedy jeszcze jest chłodno przykryć auto tak aby temperatura wewnątrz było możliwie jak najniższa. Zakładam że jest to jakieś rozwiązanie bo wsiadanie do tak nagrzanego auta jest nie przyjemne dla osoby dorosłej a dla dziecka szczególnie.
Klimatyzacji nie posiadam niestety a nawet gdyby była to schłodzenie auta też zajmie chwilę.
Najlepsza była by plandeka ze srebrną metaliczną powłoką ale z biedy zwykła też się nada.
Teoretycznie wystarczyło by przykryć chyba szyby bo to przez nie wpada najwięcej ciepła.
Polećcie coś, nakierujcie na coś ciekawego, wskażcie czego unikać aby nie wyrzucić pieniędzy w błoto.
W ostateczności wchodzi w grę zrobienie czegoś własnoręcznie
Pozdrawiam