Witam. Kupiłem ostatnio Octavie 1.6 b+g z 1998 roku i mam z nią troche problemów. Gdy zapale silnik auto samo nie utrzymuje się na obrotach i gaśnie. Troche faluje na tych obrotach nawet jak już jest rozgrzany, ale wtedy już chociaż nie gaśnie. Co to może być ? Obroty na zimnym silniku są na poziomie 500-600. A drugi problem mam taki że auto nie przełącza się na gaz (gaz sekwencja) Po odpaleniu silnika pokazuje mi rezerwę chociaż zatankowałem do pełna i migają te dwie diody czerwona i niebieska. Z góry dziękuje za pomoc.
Kolego zacznijmy od tego jeśli dzieje się tak tylko na gazie to możemy wylkuczyć przepustnice. Auto na gazie jest autem o wiele bardziej czułym na wszelki czynniki. Na twoim miejscu wymienił bym filtr powietrza jest to nieduży koszt a może pomóc. Następnie można sprawdzić świece i kable. Dopiero potem bym szukał głębiej
Radzę odczytać błędy i sprawdzić czy nie ma lewego powietrza (dolot, łączenie kolektora z głowicą i wszystkie podciśnienia)... Proponuje również zmierzyć ciśnienie paliwa na listwie.
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Pierwszy egzemplarz Toyoty Supry trafi na aukcję Nowa Toyota Supra 2020 w wersji produkcyjnej zostanie pokazana światu po raz pierwszy 14 stycznia 2019 roku na targach motoryzacyjnych w Detroit. Pięć dni później zakończy się aukcja pierwszego na amerykańskim rynku ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.