Octavia czy Avensis który wybrać?

03 Cze 2007, 22:57

Wiem że powinienem nie miec z tym problemu ale dzisaj nasluchalem się tylu superlatyw na temat Octavi i krytyk Avensisa że juz sam glupieje .Kumpel kupuje nowy samochod chcialby wydać ok. 100tys. ( pisze w jego imieniu)i ma do wyboru Skode Octavie Combi 4x4 1,9 TDI lub Toyote Avensis SOL + NAVI( chcialby GOLD ale szkoda mu tyle kasy).Dajcie mi kilka argumentow za i przeciw tym samochodom.Do tej pory myslalem że Octwvia II to szajs i bezwahania wziolbym Toyote a dzisaj nasluchalem sie jaka to ona niezawodna i ekonomiczna i wogóle najlepsza w segmencie ( Octavia).chociaz nie wiem czy dobrze poznałem te dwa auta ale Octavia zdaje się byc lepiej wyposazona.

[link do aukcja.onet.pl wygasł]
http://gratka.wp.pl/moto/tresc/toyota-a ... 4f60dc&s=1
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

04 Cze 2007, 16:04

Octavia moim zdaniem wyposażeniem, wyglądem jest niezłym popytaj się znajomych :p
Daroo
Początkujący

04 Cze 2007, 16:06

A i jeszcze mam pytanie co to jest immobilizer proszę sie nie śmiac :lol: Bo niewiem
Daroo
Początkujący

04 Cze 2007, 18:48

:lol: Daroo: rzuciło Ci się na twórczość radosną? To się na wsiowej w wawce nazywa: "bicie piany"...i jeszcze pytanie o immobiliser... :shock:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

04 Cze 2007, 20:50

te samochody co pokazales to jest bardzo wysoka jakosc jednego jak i drugiego ale ja bym barzdziej sklonil sie w strone japonczyka jest auto warte
uwagi choc nie powiem ze oktawia niczym tez nie odbiega. :idea:
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

04 Cze 2007, 21:46

Moze nie znam wszystkich rzeczy proszę o wyrozumiałość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ehh... nieważne :?
Daroo
Początkujący

06 Cze 2007, 16:05

Ja bym wybrał Avensisa, bo podoba mi to auto.

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

06 Cze 2007, 22:47

Skoda zachęca swoim wyposażeniem lecz Toyota też kusi. Ja bym wybrał Octavię. Autko ma podwyższone zawieszenie, napęd 4x4 i zarąbiste wyposażenie. Decyzja należy do ciebie. Życzę dobrego wyboru. :wink:
Szerokości, przyczepności
miko
Początkujący

Miejscowość: południe polski

07 Cze 2007, 17:46

To nie autko dla mnie tylko dla kumpla jak dla mnie to bym wybrał Toyote a nie skode ale to jego wybór.Jeszcze nie podjol decyzji ma równie ogromny zamęt jak ja bo diler u skody tak mnie obalamucil że sam nie wiem co myslec o Octavi. Inny kumpel miał taka tylko w Full opcji( skóra +navi) i przejździl 15000km i juz chcial sprzedawac bo zaczeły sie problemy z silnikiem. Potwierdzaja to dwaj klienci ojca.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

08 Cze 2007, 13:05

Przy 15 tysiącach problem? Przecież ma gwarancję więc nie widzę sensu się pozbywać tylko postarać się wyeliminować. A może lał benzynę na Nestle czy w Tesco..
Lolek
Nowicjusz

08 Cze 2007, 13:55

Skoda oczywiście jest dobra i w standardzie ma dosyć dobre wyposażenie ale toyota avensis jest troszkę lepsza sam kraj jego produkcji już mnie przekonuje do jego kupna.Stawiam na toyote:)
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk