Octavia II czy Nowy Focus co wybrać?

23 Lut 2008, 12:38

Na początek pragnę się przywitać na tym forum z wszystkimi. A teraz mój dylemat: Octavia II czy Nowy Focus??
Mam do wyboru te dwa autka w firmie. Oczywiście nowe i w wersji kombi. Octavia z silnikiem 1,9 TDI 105 KM, a Focus z silnikiem TDCi 1,8 115KM.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z obiema tymi markami i mógłby pomóc mi w decyzji ??
Loan
Nowicjusz

Miejscowość: TK

23 Lut 2008, 13:10

Osobiście doradził bym ci zakup octavii II , ponieważ jest ekonomiczna , ładna i przestronna i co ważne niemiecka . Ford jest bardzo przereklamowanym autem , mnóstwo focusów jeździ po polskich drogach i osobiście mnie się nie podobają .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

23 Lut 2008, 13:11

Focusem jechalem ale nie tą wersją to Cię interesuje,w Octavii tylko siedziałem.Jeżeli interesuje Cię opina na podstawie gazet,wizyt w salonach czy jazd nie tą wersją co trzeba to Focus.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

23 Lut 2008, 20:27

Focus przyciąga mnie głównie ESP, Octavia to sprawdzony już przeze mnie samochód i wiem, że nie będę miał z nim problemów.
Chyba jednak wybiorę Focusa, tak z ciekawości sprawdzenia nowego auta...
Loan
Nowicjusz

Miejscowość: TK
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...
    Odcinkowe pomiary prędkości
    Odcinkowe pomiary prędkości to technika pomiaru prędkości pojazdów, która polega na zastosowaniu specjalnych urządzeń pomiarowych umieszczonych na drodze w określonych miejscach (tzw. odcinkach). Urządzenia ...