Siemanko. Chciałbym abyście mi doradzili
jakie auto kupić po zrobieniu prawa jazdy kat. B1. Jak wiecie, jest to prawko na pojazdy 3/4 kołowe o masie własnej nieprzekraczającej 550kg. możecie mówić, że to się nie opłaca, że nie ma sensu. Dla mnie ma sens. Po prostu, powiedzcie jakie najlepiej auto kupić, które da się łatwo odchudzić do 550kg. W cenie tak do 2500. Myślę nad Fiatem 126p "Maluchem" większego auta nie potrzebuję, a odchudzić to wydaje mi się, że gdybym wyjął z niego całą tylnią kanapę i te osłonki plastikowe i wszystkie inne, wycieraczki i wstawić na przodzie dwa fotele kubełkowe, to może by było 550kg co? te przednie fotele w maluchu ważą z 10kg jeden. No jeszcze można zapas i lewarek. bo myślę że gdyby ważył z 560kg to by się już załatwiło jakoś. Drugą moja myślą jest kupno Fiata Cinquecento "Cienkiego" gdyby z niego wyjąć także cały tył, kanapę, pułkę, po prostu zrobić coś podobnego do Van'a lub Vana kupić. I jeżeli to mało to także wstawić kubełki dwa. Co o tym myślicie? Nie potrzebuję auta na 4,5 osób. Wystarczą mi 2 miejsca. Na razie i tak nie kupię bo nie mam za bardzo za co. Zbieram na prawko, może coś tata dołoży. Ale jakie jest wasze zdanie i może jakieś inne auto polecacie? Ale takie w miarę ;] nie żadne Daihatsu Cuore itp ;p