Odnowa Warszawy

03 Lip 2011, 21:28

Taka mnie myśl naszła, aby zakupić Warszawę w znośnym stanie a następnie ją powolutku wyremontować.
Tutaj mam pytanie - istnieje jakiś poradnik o renowacji zabytkowych, polskich aut?
Trats
Nowicjusz

03 Lip 2011, 23:00

Witaj. Poradnika nie znam , ale masz dobry miesięcznik traktujący o tych sprawach. WWW.automobilista.com.pl
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

04 Lip 2011, 19:55

Takie pytanie mnie naszło... jak wiemy, zdecydowana większość Syren czy Warszaw nie posiada pasów bezpieczeństwa czy zagłówków. Czy istnieją jakieś metody ich zamontowania bez większej ingerencji w samochód?
Trats
Nowicjusz

12 Sie 2011, 15:52

Trats napisał(a):Takie pytanie mnie naszło... jak wiemy, zdecydowana większość Syren czy Warszaw nie posiada pasów bezpieczeństwa czy zagłówków. Czy istnieją jakieś metody ich zamontowania bez większej ingerencji w samochód?

Z tego co wiem to w Syrenie 104 było fabrycznie przyspawane miejsce na przyczepienie pasów. A jeśli chodzi o Warszawę to nie mam pojęcia.
okiennik
Nowicjusz

12 Sie 2011, 16:15

jeśli pojazd jest wyprodukowany przed 95 rokiem i seryjnie nei posiada pasów to nie musisz mieć :wink:
poza tym jeśli ma być zabytek to stopień oryginalności musi być chyba powyżej 85% a modyfikacje nie rzucające się w oczy, więc tu pytanie czy jest sens, zresztą jeśli to ma być zabytek to szaleć tym nie będziesz ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

14 Wrz 2011, 21:51

Osobiście mogę polecić dwa ogólne poradniki:

1. http://oldtimery.com/index.php?option=c ... Itemid=556

2. http://oldtimery.com/index.php?option=c ... Itemid=556

ale to ogólniki dotyczace generalnie renowacji a nie konkretnie Warszawy ale polskie samochody z racji prostoty budowy i dostępności części są stosunkowo łatwe w renowacji
babalak
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B7, 1.9 TDI 131KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trójwymiarowa konfiguracja samochodu
    Audi to pierwszy na świecie producent samochodów używający trójwymiarowych wizualizacji w konfiguratorze produktowym. Zamiast statycznych obrazów jakie znamy z przeszłości, klient może teraz w czasie ...

30 Gru 2011, 23:34

no nie trzeba mieć, ale warto by było, tu chodzi przecież o bezpieczeństwo:) no chyba, że auto ma stać w garażu i jeździć tylko na krótkich odcinkach od święta:)
sarmon
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: ford mondeo 1.8 90km

31 Gru 2011, 02:35

Tutaj masz cały dział poświęcony tylko temu zagadnieniu: oldtimers club.
Oldek
Nowicjusz

01 Kwi 2012, 12:26

Warszawa wdzięczne auto do renowacji.
ciężarowy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 1987