"Odrdzewianie" progu od środka

28 Wrz 2018, 02:37

Kao ma racje,spraye sie do tego nie nadaja,zbyt niskie cisnienie,duze straty,wszystko sie wylewa,tylko kompresor.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Wrz 2018, 05:14

Tak, macie w zupełności rację.
Aczkolwiek sytuacja finansowa zmusła mnie do zaprzestania konserwacji i chciałam te progi zrobić doslownie na szybko.

Nie miałam jak tam zajrzeć, dlatego wpuściłam tam telefon którym nagrałam wnętrze i okazało się, że progi są pordzewiałe wnętrza niecałe 10cm, oba. Reszta była czyściutka w środku. Kupiłam więc cortanin f, ledwo ale zamazałam to pędzlem + wszystkie niedociągnięcia poprawiłam spryskiwaczem z cortaninem. Po paru dniach zastosowałam środek do profili zamkniętych.

Mam nadzieję, że na tą zimę wystarczy.
Ogólnie będę pozbywać się auta, bo naprawy ostatnio wychodzą więcej niż jego wartość.

Pozdrawiam :)
det
Nowicjusz

Miejscowość: Żywiec
Prawo jazdy: 21 08 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Seicento
Silnik: 1.1 MPI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

28 Wrz 2018, 13:13

Kortanin f to dobra rzecz,nalezy go naniesc ze tray razy po kazdym wyschnieciu,na koniec spryskac woda,wtedy stable sie bardziej agresywny,na to podklad akrylowy,po wyschnieciu konserwacje profili zamknietych typu Boll,swietna jest wazelina techniczna jesli jest dostep pedzlem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Samodzielna wymiana oleju silnikowego
    Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...