Odstawione auto na 2 godzinki i nic nie działa... BMW e87 serii 1

24 Lis 2021, 07:59

Witam wszystkich serdecznie.
Wczoraj pojawił mi się problem z moim bmw e87 ,rano odpalił beż problemu ,przejechane około 40 km ,wszystko ok.
Odstawione auto na 2 godzinki I nic nie działa...ani centralny zamek ani bagażnik,otworzyłem auto kluczykiem,wkładam pilot do gniazda i echo nawet kontrolki się nie świecą.
Może ktoś doradzić co mam zrobić??
Wielkie dzięki z góry
Spolik1986
Nowicjusz

24 Lis 2021, 08:58

Z twojego opisu można się doczytać że brakuje prądu. Akumulator został sprawdzony? Światło we wnętrzu po otworzeniu drzwi zapala się?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Lis 2021, 10:00

Witam Rokiko.
Nie mam za bardzo jak się dostać do akumulatora bo nie mam jak otworzyć bagażnika.
A mógł się tak sam beż niczego rozładować?
Do tej pory działał bez zarzutu
Spolik1986
Nowicjusz

24 Lis 2021, 11:18

Musisz się dostać od środka ;)

Może aku padł ze starości, może było zwarcie. Zawsze działa bez zarzutu do momentu aż przestanie :D

EDIT: Przypadkiem BMW nie mają złącz do ładowania pod maską?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Lis 2021, 14:11

Cele w aku mogły pęknąć i aku poszedł na tamten stronę... Na YouTube masz sporo filmików awaryjnego otwierania bagażników w BMW. Powodzenia
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

24 Lis 2021, 15:18

mrzielnik.
Dzięki wielkie po pracy się za to wezmę
Pozdrawiam
Spolik1986
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...