OFF_ROAd Suzuki Vitara ! Jak podniesc vitare !!

14 Paź 2009, 09:00

Witam ! Chcialbym sie od was dowiedziec jakie zalożyc sprężyny i amortyzatory do vitary Z tyłu jak i z przodu! Żeby ja podniesc i Utwardzic!
Cabalka
Nowicjusz

Miejscowość: Olkusz

14 Paź 2009, 09:22

ogólnie zależy jakie opony chcesz wsadzić :wink:
polecę Ci zestaw cały Calmini, drogi ale masz wszystko potrzebne do podniesienia auta sprężyny, amory, płytę do opuszczenia przedniego mostu i nowe wahacze :wink: nie trzeba nic kombinować tylko zakładasz jedziesz an zbieżność i kąty i cieszysz się z jazdy.

jeśli nie to to zostaje podnoszenie domowymi sposobami, sprężyny od merca/samary inne amory ale wiesz to już rzeźba i nie zawsze wychodzi tak jak się chce, kąty czasem się rozjadą zupełnie , żeby tak rzeźbić to jednaj pojęcie o mechanice trzeba mieć jakietakie :mrgreen:
(myśle o podniesieniu Vitki do opon 31 cali)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

14 Paź 2009, 11:19

ja juz dzwiglem suze tylko tylne sprezyny sa za miekkie i chcialbym zamocowac jakies twardsze bo teraz mam od skody favoritki ! i myslalem o sprezynie od lady samary albo nivy ale nie wiem czy bedzie ona twardsza ?
Cabalka
Nowicjusz

Miejscowość: Olkusz

14 Paź 2009, 11:57

od MB będą twarde
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nissan Micra N-Tec - nowa stylizacja nadwozia i wnętrza
    Nissan wprowadził właśnie do sprzedaży nową, specjalną odmianę miejskiego modelu Micra. Wersja N-Tec wyróżnia się nową stylizacją nadwozia i wnętrza, a także zmodernizowanymi rozwiązaniami technicznymi. Jest też bardzo ...