Ogłoszenia do oceny

07 Lip 2017, 09:54

Mam na oku Citroena C4 1.6 HDI 90 km ( bez DPF i 2 masy ). Konkurencją był jeszcze focus MK2 i peugeot 308 ale po obejrzeniu na żywo jestem już zdecydowany na C4. Oto kilka ogłoszeń do oceny:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

5. [link do oferty na Allegro wygasł]

Starałem się nie szukać super okazji za 10k myślę że za koło 14-15 k można kupić egzemplarz z uczciwą nie ukrytą historią chociaż to zawsze jest loteria. Czy jakieś ogłoszenia wzbudzają wątpliwości ? Co do ostatniego ogłoszenia - matowe ślady na tylnej szybie ? Co to może być ?
mosin
Nowicjusz

Auto: nie mam

07 Lip 2017, 10:10

Sam silnik jakoś wybitny nie jest...

1. Handlarz, fatalne zdjęcia, chyba maska krzywo, ale nie jestem pewien. Typowy bełkot w ogłoszeniu.
2. Nieco lepiej i od osoby prywatnej.
3. Znowu nic nie widać.
4. Albo mi się wydaje albo jakiś kolorowy.
5. Sprowadzony i tańszy od krajowych XD
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

07 Lip 2017, 12:53

1.6 HDI bez DPF i 2 masy to chyba jeden z ostatnich wysokoprężnych silników o w miarę prostej i nie zawodnej konstrukcji, czytałem wszędzie że to w miarę rozsądny wybór silnika ,mam na coś szczególnie uważać ?
mosin
Nowicjusz

Auto: nie mam

07 Lip 2017, 13:06

Jakby to powiedzieć, w poprzedniej firmie były Citroeny z tym silnikiem i w każdym coś dolegało. Hitem był nieszczelny wtryskiwacz, który lał paliwo na kolektor, a ASO nie mogło zakodować nowego i wzywali centralę z Francji. A tak poza tym to turbodziura niezła, moc taka sobie do takiej budy, wolałbym benzynę z LPG.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...