Ogniska korozji na progu

11 Mar 2019, 20:18

Witam, na progu pod drzwiami widać ogniska korozji, próg jest niewidoczny od zewnątrz bo jest to dokładnie pod drzwiami wiec nie wymagam by to miejsce było zrobione przez lakiernika i dlatego chciałbym móc zrobić coś z tym sam. Czy jest jakiś preparat który polecacie który można na to położyć i ze tak powiem wniknie w zardzewiałe miejsce żeby dalej nie korodowało? Oczywiście wcześniej delikatnie bym to zeszlifował a na końcu bym położył w tym miejscu jakiś podkład antykorozyjny i sam nałożył punktowo lakier żeby było to w jakiś sposób zabezpieczone, wiem że chałupnicza robota ale chce po prostu żeby rdza w tym miejscu nie szła dalej. Bardzo dziękuję za wszelkie porady
Drak0n
Nowicjusz

11 Mar 2019, 21:18

Problem w tym ze to juz nie zalicza sie do ogniska a do zaawansowanej korozji, postępuje ona od wewnątrz wiec nie jesteś w stanie jej zatrzymać mozesz ew przykrywac/maskować problem. Podejrzewam ze jak to ruszysz to wyjdzie dziura
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...