REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
swir6935 napisał(a):Nie mam pojęcia co teraz zrobić, szukałem tego pierwszego właściciela ale minęło tyle lat , że tylko echo zostało i umowy nikt nie ma. Proszę o pomoc. I czy grozi mi coś za jazde na tym DR ?
Oczywiście przy dalszym odsprzedaniu samochodu będzie problem bo nowy nabywca tez tego samochodu nie przerejestruje na siebie.Natomiast przy wykonaniu OBT samochodu nie ma problemu.Diagnnostę interesuje tylko i wyłącznie DR oraz samochód.Kto jest jego faktycznym włascicielem to juz nie ma znaczenia.Dishman napisał(a):Problem może być przy próbie odsprzedania auta, albo jak się skończy miejsce na obowiązkowe badania techniczne... .
Oczywiście pod warunkiem ze nie będziesz miał"rande vu"z smerfami na drodze i DR samochodu nie wyląduje na biurku w WK.Wtedy juz go osobiście nie odbierzesz...swir6935 napisał(a): Czekają mnie jeszcze 3 przeglądy więc pół żartem pół serio można mieć tylko nadzieje , że auto mimo wieku przejeździ te 3 lata i skończy żywot akurat wtedy
Migi60 napisał(a):Ps.W przypadku końca DR/brak miejsca na stępel i autograf/wystawia się zaswiadczenie.Owszem jest niby te 30 dni ale znam klientów którzy na takich dokumentach jezdzą latami..
Niby dokumentem który uprawnia do poruszania się po drogach jest:Dishman napisał(a): Czy wtedy policja zabiera DR i jest do odbioru w Wydziale Komunikacji?