Ok. 50 tyś zł. segment D głównie dla singla pod LPG

18 Kwi 2020, 11:39

Racja - podziękować panowie, - porozmawiałem jeszcze z mechanikiem znajomym i odpustka.
A jak widzicie taką sytuację? (zdjęcia w załączniku)
[link do oferty na Olx wygasł]
Krzychkrzy
Nowicjusz

Auto: Honda

18 Kwi 2020, 12:18

Nic nie widać. Zdjęty przedni pas z przodkami i tyle. Jeżeli tylko takie uszkodzenie to brać. Sprawdzić jak jest zrobiony.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

18 Kwi 2020, 13:02

Nic poważnego się raczej nie stało.
Szkoda, że tylko jedno zdjęcie z przodu w ogłoszeniu ale wydaje się to w miarę równo poskładane.
Obejrzeć dokładnie i jeśli nie ma żadnej partyzantki to fajne autko
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Kwi 2020, 16:07

Niestety -> człowiek wybiera z tego co dostępne, nie tego co by chciał :no:
Ta oferta chwilę już wisi i bym chętnie się przejechał zobaczyć, ale mam ponad 700 km od siebie :x a , że aż tak wizualnie i combi mi się nie podoba - to odpuściłem. Czekam na kontakt jeszcze w kwestii dwóch volvo
1) białego powyższego (na zdj dowodu )
2) i tego -> [link do oferty na Olx wygasł] (na zdj szkody i dowodu).
Krzychkrzy
Nowicjusz

18 Kwi 2020, 16:37

Ten biały jest z Gdańska więc masz chyba aso w pobliżu. Umów się i tyle. Będzie najpewniej dla Ciebie.
szybki
Moderator - Tuning

18 Kwi 2020, 16:45

Krzychkrzy, a to musi być Volvo koniecznie? S60?
Skoro tak ciężko kupić to po co takie coś wybierać?

A co sądzisz o takich autach?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jedyny minus że to silniki FSI, ale w Audi nie pali dużo bo mała pojemność, tyle tyle że ponad budżet.
Mi osobiście podoba się bardziej np to białe W204 coupe niż to Volvo.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

18 Kwi 2020, 17:03

Bartolekk patrzę również za w204 w sedanie i coupe i s60 , v60. Bardzo zależy mi na czymś mocniejszym w wtrysku pośrednim, bo sam miałem 3 aut zagazowane a w rodzinie chyba z 8 i wszystkie prócz a4 b7 2.0 dawały mega oszczędność i bezawawaryjność w doborze z odpowiednimi silnikami . Tu w Mersiach niestety jest problem po 2010 roku i większość silników to wtrysk bezpośredni tak samo wszystkie audi (gdyby tak nie było brałbym a5) :shock: Są jeszcze ciekawe c klasy z 1.8 kompressorem, ale braciak miał taki i niestety mówił, że nie czuć tak dynamiki tego silnika.
Ewentualnie jeszcze jest opcja na segment C - miałem ufo i tu dokuczał mi trochę brak mocy i wyciszenie (1.8 140km).

Szybki mam cholerne 700 km na miejsce, ale może faktycznie przedzwonię i spróbuję. Bać się powinienem dużo większych kosztów przy t6 awd w porównaniu do t5 fwd?
Krzychkrzy
Nowicjusz

18 Kwi 2020, 19:02

50 koła za tą v60 t6 awd z gdańska (750 km w jedną stronę:D :D )
Gościu konkretny kupił auto od dealera z przebiegiem 20 albo 40 tys km , więc nie wiem czy to był leasing czy może jakaś wersja testowa.
Panowie - jak myślicie co do kosztów użytkowania kombi t6 awd w porównaniu do sedana t5 na przód? Jest to jakiś kosmos jeśli chodzi o serwis, spalanie czy zakładanie gazu? Na tygodniu śmigam raczej po nie zakorkowanej mocno wawie a weekend trasa.
Przejechać się u siebie w mieście do aso volvo poprosić o historię serwisowania za opłatą?
Na co uważać w tym modelu silnika przy sprawdzaniu auta ?
EDIT: EDIT: EDIT:
Panowie udało mi się jeszcze dostać zdjęcia tego za s60 t5 białego
To s60 mam w połowie drogi do v60 (wwa-gdańsk)
zdjęcia dodaje w załączeniu
W historii załączam plik z historii vinu jak coś. volvov60
Krzychkrzy
Nowicjusz

18 Kwi 2020, 21:18

Bialy to praktycznie szkoda parkingowa ;) sprawdź co z elektroniki padło bo tu mogą być koszta.
Osobiście wybrałbym T6 3.0 niż 2.5 T5. minimalnie większe spalanie ale lepsza kultura pracy silnika i większą żywotność.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

19 Kwi 2020, 11:01

Panowie ostatnie pytanko i lece w trase pewnie je zobaczyc.

1) 3 lata roznicy miedzy tymi dwoma ? Patrzyc na to wogole ? Pod katem jakiejs rdzy czy cos? (Kazda honde w rodzinie lapala i doswiadczenia sa srednie )
2) obie maja 150tys przebiegu 3 lata roznicy. Pan z t6 mówil, ze lubil ja przycisnac nie raz, ale widac tez, ze jest zmuszony do sprzedazy. Tym sie martwic ? Da sie jakos sprawdzic w kompie np zuzycie czy obciazenia jakies silnika ?

Dzieki serdeczne za pomoc
Krzychkrzy
Nowicjusz

19 Kwi 2020, 11:50

Krzychkrzy napisał(a):1) 3 lata roznicy miedzy tymi dwoma ? Patrzyc na to wogole ? Pod katem jakiejs rdzy czy cos? (Kazda honde w rodzinie lapala i doswiadczenia sa srednie )

Korozja to przede wszystkim temat zależny od miejsca użytkowania auta i napraw blacharskich a nie wieku. Wiadomo, że warto obejrzeć ale kierowanie się rocznikiem w przypadku aut, których prawie nie ma na rynku jest trochę głupie.

Krzychkrzy napisał(a):2) obie maja 150tys przebiegu 3 lata roznicy. Pan z t6 mówil, ze lubil ja przycisnac nie raz, ale widac tez, ze jest zmuszony do sprzedazy. Tym sie martwic ? Da sie jakos sprawdzic w kompie np zuzycie czy obciazenia jakies silnika ?

Czy ktoś kupuje sześciocylindrowe, 300-konne auto żeby toczyć się nim po starym mieście? Nie. Zresztą Ty też szukasz mocnego silnika żeby z niego korzystać a nie dla świadomości posiadania więc dlaczego dziwisz się, że ktoś wcześniej szybko nim jeździł?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Kwi 2020, 14:26

Invi napisał(a):Czy ktoś kupuje sześciocylindrowe, 300-konne auto żeby toczyć się nim po starym mieście? Nie. Zresztą Ty też szukasz mocnego silnika żeby z niego korzystać a nie dla świadomości posiadania więc dlaczego dziwisz się, że ktoś wcześniej szybko nim jeździł?

Nie , nie, nie. Źle się trochę wyraziłem. Zdaję sobie sprawę z tego czy t5 czy t6 to raczej każdy w jakimś stopniu mniejszym i większym cisnął - pytam czy będąc zielonym w motoryzacji jest opcja na przeglądzie w serwisie wykluczyć katowanie silnika, żeby przy 150 tyś km nie okazał się trupem.
Krzychkrzy
Nowicjusz

19 Kwi 2020, 15:59

Autorze tematu zdaj się na wizytę w aso. Jak chcesz volvo to napisz do Rom33 ustalcie model i tyle. Odpuść te zabobony bo nie kupisz auta a z Twojego tematu wyjdzie kabaret.
szybki
Moderator - Tuning

19 Kwi 2020, 16:06

Jasne, bardzo fajnie, że tak się temat rozwinął. Ja sam przetrzepałem to forum z 3 razy wzdłuż i wszerz, więc fajnie jak zaczyna się wymiana poglądów a tym bardziej argumentów :D :D także mi się morda cieszy, bo w czymś się upewniam lub nie upewniam i dyskusje nas wszystkich rozwijają ! (logiczna oczywiście ) :shock: Dziękować i tak pewnie zrobię !
Krzychkrzy
Nowicjusz

04 Maj 2020, 14:34

Panowie odkopuję z jednym pytankiem -
1) infinity g37 pod lpg ? Bardzo mało jest o nich info w necie + wiem, że wycofali infinity z PL (jak z częściami ?).
2) I pytanko o g37 coupe i sedan (oglądałem filmiki z coupe, ale ciężko ocenić czy tam z tyłu zmieści się dwóch dorosłych ludzi pod tą szybą ściętą :shock: ewentualnie jak sytuacja wygląda w sedanie ?
Spokojnie - nie mam żadnych nowych pomysłów - dalej szukam s/v60 t6 lub accorda 2.4 lub w204 c300 z pośr. , natomiast nie jest łatwo o coś "normalnego". Pozdrowienia panowie !
Krzychkrzy
Nowicjusz