Oklejanie samochodu w domu

22 Mar 2015, 16:24

Witajcie. Zastanawiam sie poważnie nad oklejaniem samochodu samemu w domu. W grę wchodzi oklejanie bo na malowanie mnie chwilowo nie stać a muszę zakryć te uszkodzenia (swoją droga popełnione przez złośliwców). Zastanawiałem sie nad folią czerwony chrom, taką [link do oferty na Allegro wygasł] . Folia marki "folcar niemcy" takie coś wysłał mi sprzedający kiedy go zapytałem o markę.
Jedynie obawiam sie o jakosć, czytaj trwałość tej folii, czy nie zacznie blaknąć po miesiącu, dwóch. Może ktoś z was jej już używał, ma znajomego? Normalnie oddałbym do lakiernika ale wciąż uczęszczam do szkoły, nie mam stałych przychodów a coś z autem muszę zrobić lakierowany był w listopadzie a ktoś mi go tak załatwił ostatnio że muszę coś zrobić. Prosze odpuścić sobię komentarze typu "lepiej dołożyć kilka tys i pomalować" bo na razie mnie na to nie stać. Folia ma wytrzymać z dwa lata.
Sabertooth
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 2014
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Ford Cougar
Silnik: 2.0 Ztec 137km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Maj 2015, 07:20

Ja myślę, że to nie taka prosta sprawa. Raz zdarzyło mi się oklejać mały element bo tylko małą powierzchnię na belce między drzwiami, ponieważ było pozdzierane. Tragedia... robią się bąbelki, czasem ciężko wyciąć. No chyba, że umiesz to dobrze zrobić to ok :) A swoją drogą zastanawiam się czy można kupić używany [reklama] i samemu zamontować. Czy do tego trzeba specjalisty?
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 08 Maj 2015, 08:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
Cargo
Nowicjusz

Auto: Rover 214
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana rury wlewu paliwa - Toyota Yaris II P9 2006 - 2011
    Jak pewnie wszystkim wiadomo ten model boryka się z rdzewiejącym układem wlewu paliwa i można to zaobserwować w większości modeli P9 z silnikiem 1.0 i 1.3 które układ ten mają taki sam. W moim przypadku podczas tankowania ...