Okropne traktowanie przez salon Jeep Zielona Góra

14 Lip 2017, 10:39

Witam,
Mam nowego Jeepa Renegade, kupiony w czerwcu 2017 prosto z salonu. Po tygodniu jazdy zaczęły się problemy, przy 100km/h drgała kierownica, kierownictwo nie chciało przyjąć auta do serwisu, ale po wielu telefonach na infolinię i skargach, przyjęli go. Po kilku dniach telefon - auto jest do odebrania, ale nienaprawione, nie wiedzą jak, ani co jest z nim nie tak. Wymienili wiele części, zmiany są widoczne w historii auta, ale nie usunęli problemu- teraz wartość auta znacznie spadła. Auto nie zostało odebrane, chciałam nowe, lecz mówili, że nie ma nawet takiej możliwości, a i tak strasznie długo musiałam wojować o zastępcze. Jeep z Zielonej Góry już nie odbiera ode mnie telefonów i sama nie wiem co dalej, z kim powinnam się kontaktować, żeby jakoś rozwiązać tę sytuację, auto nie jest tanie, a takie traktowanie jest poniżej krytyki, proszę o rady. Przy okazji zdecydowanie nie polecam tego salonu.
Ania2162
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 11 1997
Auto: Jeep Renegade

14 Lip 2017, 11:03

Proponuje powołać eksperta na ogledziny sprawy. Wziac adwokata i niech po swojemu zacznie dzialac. Mozesz tez naglosnic sprawe na tvn turbo przewaznie odrazu miękną
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lip 2017, 18:12

Nie trzeba aż tak bardzo kombinować od razu z adwokatem i tracić pieniądze - wystarczy podejść do Rzecznika Praw Konsumentów ( w każdym mieście się taki znajduje ), opisać sprawę i ona już dalej wie co robić. ważne, by działać jak najprędzej. Salon sprzedał ci samochód niezgodny z umową i mają obowiązek naprawić lub wymienić na nowy. I od tego nie ma odstępstw. Jednak takie salony liczą na to, że klient odpuści, a im się upiecze.
Ważne, żebyś miała na papierze, że usterka nie oztsała usunięta, mimo oddania samochodu do serwisu. Ewentualnie nagraj rozmowę na telefon - to też będzie dowód w ewentualnej sprawie w sądzie - Rzecznik równiez może założyć sprawę w sądzie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Schyłek ery diesla to już tylko kwestia czasu
    Może się wydawać, że blisko połowa samochodów użytkowanych przez Polaków to auta z silnikiem Diesla. Ich liczba jest jednak niższa niż sądzi wielu zmotoryzowanych – a co więcej, systematycznie spada. Samochody ...
    Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
    Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...