witam,problem jest tego typu, że cały olej z silnika uciekł mi przez skrzynie biegów. Dokładnie to przez otwory w których przypuszczam brakowało śrub. Górna wkrecilem i nie leci, dolna wkrecilem i leci przez nią. Nie mam pojęcia czy dobrze to robie. Jaka jest Wasza diagnoza i jak to naprawić ?
Myślę, że trzeba zdjąć skrzynię i sprawdzić co tam się dzieje. Olej z silnika nie powinien uciekać no chyba że padł simering na wale korbowym od strony skrzyni i przez niego olej dostaje się do sprzęgła po czym wycieka na zewnątrz.
Jeździłem, przez około 2 lata. Na coś konkretnie muszę uważać przy rozbiórce żeby nic nie uszkodzić ? Czy lepiej dać sobie spokój i oddać mechanikowi ?
Myślę że najlepsze wyjście to będzie oddanie do mechanika skoro nie robiłeś jeszcze takich rzeczy. On oceni od razu co potrzeba wymienić przy okazji takiego demontażu.
Claynes napisał(a):Jeździłem, przez około 2 lata
Tak ci podciekało przez ten czas po trochu aż w końcu poleciało konkretnie?
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.