Witam wszystkich. Dzisiaj dolewałem oleju do samochodu ojca, tj. Audi A4 1.9 TDI. Olej który ojciec stosuje to Castrol 5w40 EDGE. W momencie dolewania podszedł do mnie znajomy i przeprowadził krótki wywiad. Zaproponował mi zmianę oleju na Motula. Bardzo mocno go zachwalał, osobiście jeździ na nim non stop, zero dolewania oleju między wymianami + wskazanie dla pompo wtrysków. Co myślicie?
Akurat co do oleju Motula, to faktycznie zbiera bardzo dobre opinie na forach, podejrzewam ze chodzi o pełen syntetyk Motul 5w40 X-Cess, który faktycznie wskazany jest do pompowtrysków, z powodzeniem możesz go stosować. Cenowo podobnie jak oleje Liqui Moly to wyższa półki niż Castrol czy Mobil.
ja mam taką samą audi i uzywam olejow od Valvoline ktore zawsze kupuje przy okazji przejazdem jak jestem w punkcie sprzedazowym. I tak, dlugo na nim jezdze
Warto wymieniać olej zgodnie z zaleceniami producenta, w przypadku silników diesla 1.9 TDI jest to co 12 lub co 15k o ile dobrze pamiętam. Oleje Valvoline również będą w porządku, chociaż ja osobiście polecałbym Motula lub Liqui Moly na których nie sposób się zawieźć i taniej można je znaleźć w dobrych sklepach internetowych, chętnie pomożemy
Kalkulatory motoryzacyjne Kalkulatory dla każdego kierowcy w których sprawdzisz i porównasz rozmiary opon, dobierzesz odpowiedni ich zamiennik, obliczysz ET felgi, dobierzesz rozmiar opony do felgi i felgę do opony, obliczysz średnią ...
Silniki VEA z przełomową technologią wtrysku paliwa: Volvo VEA (Volvo Engine Architecture) to nowa rodzina silników czterocylindrowych, która pojawi się w ofercie Volvo pod koniec 2013 roku. Obejmie ona zarówno jednostki benzynowe, jak i Diesle. W jednostkach ...
Sami najlepiej wiemy z własnego doświadczenia jak zachowuje się silnik na danym oleju oraz czy warto w niego zainwestować. Motul, Valvoline czy Liqui Moly są jak najbardziej dobre i warte zainteresowania, akurat u nas znajdziesz ich szeroki wybór.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.