REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ile tego oleju popija? Mogą to być pierścienie tak jak napisał kolega wyżej.MariuszK napisał(a):Ma problem z uszczelniaczami zaworowymi na moje oko, bo z tego co opowiada, auto czasem dymi i czuć palony olej.
Ja też tyle tylko że jest trochę zachodu i zabawy, ale dla siebie warto. Najgorsze jest to że ludzie nie dbają i bardzo często oleje wymieniają co 20-30tyś.km, a później w silniku nagar, szlam ;/, silnik po przebiegu 180tyś.km pije olej jak szalony.Anjin napisał(a):Bardzo mądrze zrobiłeś, cieszy fakt że są jeszcze na tym świecie ludzie o otwartych umysłach i nie boją się robić tego co trzeba. Ja zawsze tak robię z samochodami, które kupuję.
Dokładnie i jest prawie "nóweczka"Anjin napisał(a):Po tym daję nowy filtr i olej, a do niego rewitalizant i jest nóweczka.
Spróbować zawsze można, tu dużo zachodu nie potrzeba wystarczy wlać do oleju.MariuszK napisał(a):Mówi, że mniej niż pół litra - ok. 0,3-0,4 l na tysiąc. Trochę gościa rozumiem, że przy takim zużyciu nie chce od razu rozbierać silnika. Uszczelniacze są podejrzane, bo to bardzo częsty problem w tym modelu. Przebieg ma nie za duży, ok. 140 tys, zarzeka się, że autentyczny.
Ten dodatek przeciwko wyciekom oleju Liqui Moly stosował mój znajomy i był zadowolony, bo pobór oleju spadł, w necie też znalazłem dobre opinie.