REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rokiko napisał(a):Swojego czasu było sporo tego typu problemów że hybryda ma mały akumulator i one padają i nie da się jej uruchomić przez to itd. ale nikt nie pomyślał że jeżeli ma on tak małą pojemność to szybko się rozładuje korzystając z niego w taki sposób. Swoją drogą wczoraj rozmawiałem ze znajomym i mówi że u niego napięcie przy starcie jest około 11,2-11,7V bo akumulator ma 8 lat i jeszcze nigdy nie miał z odpaleniem problemu ale potwierdził też że nie włącza nigdy trybu "accessory" tylko zawsze "ready".
Spróbuj ale nie wiem czy się uda. Skoro od początku są takie z nim problemy to prawdopodobnie było tak że samochód stał u dealera jakiś czas i tam pozwolili na jego głębokie rozładowanie, a później to już pochyła w dół. Naładujesz go ale nie będzie trzymał parametrów takich jak powinien.Gość118203 napisał(a):mam zamiar reklamować
To też nie jest najlepsze dla baterii hybrydowej, skoro już tak go zostawiasz na dłuższy czas to zadbaj żeby bateria ta nie była rozładowana poniżej 50%. Ja na twoim miejscu przynajmniej raz w tygodniu bym się przejechał tym samochodem.Gość118203 napisał(a):Problem jest z tym, że głównym zadaniem tego auta jest stanie w garażu.
Rokiko napisał(a):Jeszcze pytanie o ładowanie. Jak ładujesz ten akumulator odłączasz go od instalacji? Podłączasz jakieś zastępce źródło zasilania na czas jego ładowania? Czy ładujesz bez odłączania?
Gość118203 napisał(a):Świeżo wlany olej silnikowy (wymiana wraz z filterm w ASO).
Po wymianie przejechałem 60 km i olej pachnie spalinami (czuć zapach oleju i spalin jakby 1:1). Nie sprawdzałem jak było wcześniej.
Czy to normalne by fabrycznie nowy silnik (1.8ccm 2ZR-FXE, przebieg < 3tys km) wydmuchał tyle spalin że to czuć po tak krótkim dystansie w oleju?
Gość118203 napisał(a):Gdzie ja to już dziś widziałem?
szybki napisał(a):Wszędzie nas otacza internet![]()