Witam, chcę kupić samochod od kogoś kto przez dwa lata nie płacił OC. Samochód stał w garażu i nie był używany lecz umowa OC nie została rozwiązana... co w takim przypadku najlepiej zrobić?? musze zapłacić zaległe 2 lata wraz z odsetkami?(jakie są wysokie??) czynie musze płacic nic? wiem że ten pan płacił ok 200-300 zł rocznie. może jakieś obejście albo drobny kruczek ze zniżką?? dzięki za porady
rafal_17 napisał(a): co w takim przypadku najlepiej zrobić??
Ja bym wziął od gościa namiary na jego ubezpieczyciela,dowiedział sie ile wynoszą jego zaległości i wtedy dopiero negocjował cenę zakupu/-zaległosci do zaplaty/.Po sporządzeniu umowy kupna-sprzedazy,zabieram samochód do domu a klienta do ubezpieczalni i oplacam jego zaległości oraz wypowiadam umowe a resztę kasy wyplacam klientowi.Moze to troche zawiłe ale myślę ze skuteczne jak i tez bezpieczne dla Ciebie zebyś nie płacił jego długów...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
ryba1977 napisał(a):a od kiedy długi z tytułu nieopłacenia oc przechodzą na nowego właściciela?
Dokładnie. Kupujesz auto bez OC, w dniu umowy idziesz do ubezpieczalni i płacisz od TEGO dnia OC na swoje konto i tyle.
na wszelki wypadek można jedynie dowiedzieć się, w jakim towrzystwie do tej pory było to auto i tam zglosić umowę kupna.
BMW i3 Concept Coupe - wnętrze zachęcające i przestronne Projekt kabiny BMW i3 Concept Coupe pokazuje jak zmienia się plan kokpitu w procesie przygotowania do produkcji masowej i jak powstaje oryginalny klimat wnętrza sportowego, trzydrzwiowego pojazdu koncepcyjnego. Konstrukcja ...
Kierowca vs. rowerzysta - jak bezpiecznie dzielić drogę? W ostatnich latach coraz więcej osób przesiada się na rower i niestety nie wszyscy uczestnicy ruchu wykazują się znajomością przepisów – dotyczy to zarówno rowerzystów, jak i kierowców. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.