Opal Astra G.brak podświetlenia

02 Kwi 2010, 19:19

Witam,otoz moj problem polega na tym ze stracilem podświetlenie zegarow nie działa tez tylne swiatlo przeciwmgłowe(wczoraj wieczorem dzialalo dzis rano juz nie)wszystkie bezpieczniki sprawne(chyba ze jest jakis tylko i wyłacznie od deski rozdzielczej),włacznik świateł na 99% tez sprawdzalem omometrem,potencjometr od ściemniania nie jest na "0" ponadto nie sciemni mi tez TiD'a a powinien.Guzik od światła p.mgłowego jest sprawny w sensie techniczny(tzn jest click)ale gdy sie go nacisnie nie pojawia sie kontrolka na desce.
Nadmieniam ze wszystkie kontrolki świeca, oraz dziala podświetlenie licznika.
W czym moze byc problem?prosze o odpowiedz
galgan
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin

03 Kwi 2010, 21:57

Wydaję mi się że żaróweczki się spaliły w tych zegarach, taka żaróweczka kosztuję 1zł. A p.mgłowe może się spaliła żarówka, sprawdzałeś?
Puzon
Nowicjusz

15 Paź 2010, 18:32

witam, mam ten sam problem, nie chodzi mi podświetlenie zegarów i światła przeciwmgłowe, nie wiem czego, bezpieczniki ok, żarówki wszystkie naraz chyba by sie nie spaliły, prosze o jakąś pomoc,
dafi20
Nowicjusz

Miejscowość: Targowiska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poczekaj z odpięciem pasa bezpieczeństwa
    W zeszłym roku 8% wszystkich wypadków drogowych zakończyło się wywróceniem się pojazdu. Zostało w nich rannych aż 2037 osób, a 146 poniosło śmierć(1). Co zrobić po wywróceniu się auta? Jeśli jesteśmy ...