Opel Astra 1.4 97r.- Woda w paliwie?

15 Kwi 2010, 19:26

Witam, Ostatnio pojawił sie problem w mojej astrze. Gdy autko postoi dlużej to ma problem z odpaleniem, akumulator kręci (elektryke całkowicie wykluczam bo niedawno wymieniana), jak już odpali to po przejechaniu kawałka wogóle nie reaguje na dodawanie gazu, ale nie gaśnie, dopiero jak stanie i zgaśnie to trzeba odczekać (być może żeby troche odparowało ze świec) i na nowo odpalić z pełnym gazem. Początkowo nie na wszystkie tłoki pali ale to tylko przez moment zaraz łapie rytm, jak już pochodzi chwile to dalej jedzie, wiec filtr mysle wykluczam. Z rury wydechowej kapie woda a przy gazowaniu leci sporo pary:P Auto ma problem z złapeniem rytmu po postoju, myślicie ze może to być wina wody w baku ? prosze o odp.
SamoZlo
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno
  • 15 Kwi 2010, 20:57

Moim skromnym zdaniem jeśli to tylko woda w paliwie to wystarczy dolać do baku porcję denaturatu ale z Twojego opisu wywnioskowałem jeszcze że auto może nie mieć dobrego ciśnienia sprężana na wszystkich tłokach... CZY MASZ INSTALACJĘ GAZOWĄ???
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

15 Kwi 2010, 21:35

smailer napisał(a):Moim skromnym zdaniem jeśli to tylko woda w paliwie to wystarczy dolać do baku porcję denaturatu ale z Twojego opisu wywnioskowałem jeszcze że auto może nie mieć dobrego ciśnienia sprężana na wszystkich tłokach... CZY MASZ INSTALACJĘ GAZOWĄ???

Nie, nie mam,
    SamoZlo
    Nowicjusz

15 Kwi 2010, 22:15

To ze z rury woda leci to normalne Tak ma byc Nic nie mozna z tego wywnioskowac Trzeba podlaczyc pod kompa i sprawdzic co jest zle Tak to mozna gdybac i gdybac Poczytaj auto a pozniej przeslij bledy a wtedy mozna cokolwiek doradzc
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

16 Kwi 2010, 17:45

Sprawdz, czy ze zbiorniczka nie ubywa ci płynu chłodzącego. Jeżeli tak, to masz walniętą uszczelkę pod głowicą. Sprawdz też jaki masz kolor oleju - czy czasami nie zrobił się koloru kawy z mlekiem.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

16 Kwi 2010, 21:45

MotoAlbercik napisał(a):Sprawdz, czy ze zbiorniczka nie ubywa ci płynu chłodzącego. Jeżeli tak, to masz walniętą uszczelkę pod głowicą. Sprawdz też jaki masz kolor oleju - czy czasami nie zrobił się koloru kawy z mlekiem.

Sprawdzałem, olej jest dobry nie ma w nim płynu, a płynu troche ubywa ale to już od dawna, myśle ze jakby ubywało go pod głowicą to ubywałoby znacznie szybciej i mógłby bulgotać w zbiorniczku.
    SamoZlo
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Volkswagen Touareg - wyznacza drogę
      Nowy Touareg - model trzeciej generacji jest kolejnym ważnym elementem wielkiej ofensywy Volkswagena. Samochód zajmujący miejsce na samym szczycie oferty marki, swoją wyrazistą stylistyką, innowacyjnymi technologiami ...

17 Kwi 2010, 10:04

W takim razie, może warto sprawdzić, jaka jest iskra na świecach i czy wtryski czasem nie leją.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000