Opel Omega 2,5 TD Problem Ze Skrzynia-Gaśnie Auto

16 Kwi 2010, 20:22

Witam mam problem z moim autkiem. Wymienilam silnik bo moj zdechl,mam skrzynie automatyczna natomiast silnik,ktory jest teraz wlozony byl ze skrzynia manualna. Problem zaczal sie ze skrzynia.na zimno hula,ale gdy jezdzi sie juz dluzsze trasy przy manewrach typu zawracanie na 3,albo parkowanie gasnie auto. nie mam pojecia co to moze byc?czy wystarczy wymiana oleju?
Komputer nie wykryl zadnych błedow.
Co Mnie Nie Zniszczy To Wzmocni:)
dorcia4414
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin
  • 17 Kwi 2010, 09:51

Wymiana filtra oleju w skrzyni powinno pomóc..a jakie spalanie pokazuje komputer na jałowym. czy przed wymianą też gasło. problem może leżeć nawet po stronie nastawnika pompy wtryskowej..
    Ostatnio edytowany przez rafi195, 18 Kwi 2010, 19:02, edytowano w sumie 1 raz
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej ekonomiczne SUV-y
      Specjaliści z amerykańskiej organizacji Consumer Reports po raz kolejny wzięli pod lupę paliwożerność SUV-ów i wybrali najbardziej oszczędne auta z tego segmentu. Wszystkie przetestowane przez Amerykanów egzemplarze ...
      Jak bezpiecznie podróżować w ciąży?
      Kobiety spodziewające się dziecka powinny wiedzieć, jak bezpiecznie podróżować zarówno za kierownicą, jak i na fotelu pasażera. Jak więc podróżować bezpiecznie w ciąży? Oto nasze wskazówki: Pasy ...