Opel astra 1.4 problem z odpaleniem

30 Sty 2014, 18:58

Mam problem z odpaleniem Astry 1.4 z 94 roku.Paliwo i iskra są ,rozrząd ok.Silnik ma chęć ale nie odpala.Po kilku obrotach wału świece są zalane paliwem.Proszę o pomoc.
zebo1971
Obserwowany

Auto: Opel Astra
  • 30 Sty 2014, 21:13

zebo1971 napisał(a):Mam problem z odpaleniem Astry 1.4 z 94 roku.Paliwo i iskra są ,rozrząd ok.Silnik ma chęć ale nie odpala.Po kilku obrotach wału świece są zalane paliwem.Proszę o pomoc.

To jest astra F z silnikiem 1.4 8v??? Skąd pewność że jest iskra jeśli świece są zalane paliwem??? Jak to sprawdzałeś??? W astrze można bardzo prosto odczytać błędy z użyciem spinacza, jeśli czujesz się na siłach możesz to zrobić ale nawet nie wiem czy będzie to Nam potrzebne :).

Pozdrawiam :).
    Vermin
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
    Prawo jazdy: 06 01 1992
    Auto: Ściera
    Silnik: 2.0 DOHC EFI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1993

04 Lut 2014, 15:45

Podaj więcej szczegółów odnośnie samego modelu i może wtedy uda się doradzić coś więcej. Poza tym sam też możesz odczytać błędy jak o tym mowa powyżej i wszystko bezie wtedy jasne:)
    OponyImpolex
    Początkujący

Auto: Audi A3
    Silnik: 1.9 140KM
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback

21 Lut 2014, 12:35

Miałem ten sam problem. Wymień czujnik położenia przepustnicy i zwiększ minimalnie obroty. Powinno pomóc ;)
    KrystianGor
    Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
    Prawo jazdy: 22 10 2012
    Przebieg/rok: 5tys. km
    Auto: Omega
    Silnik: 2.0 16v 137KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Rok produkcji: 1995
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS z układem Climate Concierge
      Układ Climate Concierge – pierwszy na świecie kompleksowy system nadzorowania klimatu w kabinie samochodu. Nowy LS wyposażony jest w mnóstwo zaawansowanych technicznie urządzeń pokładowych, do minimum ograniczających ...
      SUV’y w rozmiarze XL od Lexusa
      Największym samochodem klasy SUV, sprzedawanym przez Lexusa w Polsce jest cieszący się dużą popularnością model RX. Tymczasem na rynkach światowych – w tym za naszą wschodnią granicą – marka oferuje dwa jeszcze ...