Opel astra 1.4 -przerywanie silnika

19 Paź 2008, 15:39

jagby tego było mało to zaczeły się problemy z odpalaniem jak jest ciepły
Ostatnio edytowany przez kerim, 21 Lis 2009, 14:15, edytowano w sumie 1 raz
kerim
Nowicjusz

Miejscowość: src
  • 19 Paź 2008, 16:48

Może być uszkodzony moduł lub czujnik położenia.Jaką masz kopulkę czarną czy brązową?
    andrzej_124
    Stały forumowicz

19 Paź 2008, 17:01

niedawno ją wymieniałem i jest brązowa
    kerim
    Nowicjusz

05 Lis 2008, 17:31

Kolego kerim poradziłeś sobie z tym problemem.
    Ja mam zupełnie to samo.
    Astra odpala przejade z 5km gasze i zaraz po tym nie odpala.
    Jak kręce to tak jak by już chciala odpalić, ale jak puszcze kluczyk to nic.
    A po 20min normalnie jak by nic nie bylo.
    gienas
    Nowicjusz

06 Lis 2008, 19:23

Witam kolege... Ja nie miałem problemów z odpalaniem,auto odpala bez problemów tylko czasem przerywał a na postoju gasł,ale od jakiegoś czasu nie mam tego problemu(OBY TAK DALEJ)...A tak wogule to czyściłem wszystkie styki i złączki.może to pomogło?...
    kerim
    Nowicjusz

07 Lis 2008, 07:49

kerim napisał(a):Raczej jakby w ogole wylaczy sie zaplon ,tak na okolo pol se
    undy

Też to miałem. Teraz gaśnie w czasie jazdy. Diagnoza mechanika- czujnik Hall'a. Powodzenia!
    Darek11
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

07 Lis 2008, 17:43

dziękuje za info,jak będzie działać to odpisze na forum
    kerim
    Nowicjusz

08 Lis 2008, 00:49

Tak więc ja porządnie wyczyściłem i wysuszyłem na karoryferze kopułkę aparatu zapłonowego wraz z kablami.Dodatkowo wypaliłem świece na gazówce domowej.Poniewarz bylem pewien ze moje problemy to wina wilgoci.Po tej operacji auto zapaliło i jak narazie odpala, ale przerywa jeszcze w czasie jazdy.
    Nie jestem pewien, ale czy to może być przyczyna filtru węglowego w przednim prawym nadkolu.Ponieważ myśle ze ma on coś wspulnego z powietrzem.Moze ktoś wie do czego on służy, bo wydaje sie być zapchany.
    gienas
    Nowicjusz

19 Lis 2009, 19:12

ja mialem podobny problem auto jechalo gaslo po 30 mon odpalało i jechalo dalej.teraz wymienilem aparat zaplonowy i asterkasmiga
    kaska82
    Nowicjusz

Miejscowość: dabie

19 Lis 2009, 22:42

kaska82 dzieki za odpowiedz, ale to temat z przed roku i myśle że wszyscy juz sobie poradzili.
    gienas
    Nowicjusz