Dodatkowo wpływ na spalanie ma filtr powietrza i jego czystość różnica może być naprawdę spora. Jeździłem Astrą G kombi 1.6 16V ECOTEC przy spokojnej jeździe paliła pomiędzy 7 a 8 litrów (jazda mieszana).
Kierowca ze mnie początkujący i "dostałem" Opla Astre HAtchback 1,6 benzyna 1996r.
Jest zima i spala mi 10l Czy to normalne ?:| Jezdze w sumie tylko po miescie bez zadnych szalenstw czyli spokojnie...
Czy te spalanie bedzie mniejsze ?
Proszę o pomoc
Jak dbać o turbosprężarkę w naszym samochodzie? Obecnie rośnie zainteresowanie kierowców samochodami o dużej mocy i małym zużyciu paliwa. Aby sprostać tym oczekiwaniom rynku, wiodący producenci samochodów więcej uwagi poświęcają projektowaniu modeli wyposażonych ...
No na trasie mało mi spalil wiec luźno teraz po miescie spala tak 8 litrów... w zime tak srednio 10 bylo... i jesli to ponad norme to co moze byc tego przyczyną ?
Z góry dziekuje za odpowiedz
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.