Opel astra 1.7 dtl

23 Mar 2010, 16:16

witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy opla astry II 1.7 DTL. Dzisiaj byłem ze swoim opelkiem u pana mechanika, by wykasować błędy dotyczące wydechu, no i faktycznie poprawa jest. Jednak komputer pokazał błąd następującej treści "układ kontroli wydatku paliwa", zaznaczam iż niedawno dopiero nabyłem to auto i regenerowałem już pompę wtryskową. Teraz okazało się iż przy okazji wymiany filtra paliwa nie ma co wymieniać,m gdyż brak jest takowego, więc jakiś czas jeździłem bez tego elementu. Mechanik zasugerował mi iż muszę wykręci pompę i wyczyścić/ wymienić przepływomierz paliwa i że koszt to 200-400 pln, lecz widzę iż owa cześć znajduje się na wierzchu pompy czy sam nie mogę wymienić tego elementu, bez konsekwencji i wykasować później błędów ?
wilq126
wilq126
Nowicjusz

Miejscowość: lublin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kamery sprawdzą w Warszawie zaparkowane auta
      Już niedługo z tego co udało mi się ustalić w Warszawie będą jeździły samochody z kamerami na dachu i sprawdzały czy w strefach płatnych zaparkowane auta maja opłacony czas parkowania. Przyspieszy to na pewno proces egzekwowania ...
      Model studyjny BMW Gina Light 2008
      BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...