witam mam problem z moja astra mianowicie licznik kłamie o 20km jak jade 70km to w zeczywistosci jest 50km idzie to jakos naprawic ???? z góry dzieki za pomoc
Linka może delikatnie ślizgać się w gnieździe albo przy liczniku albo w skrzyni biegów,czyli jest albo wyrobione samo gniazdo albo główka(kwadratowa)linki.
jeśli ślizga się w gnieździe to pewnie trzeba będzie kupić cały zestaw przyrządów i wskaźników znaczy sie deskę rozdzielczą. Może taniej wyjdzie kupić nawigację gps i będzie ci dokładnie pokazywać tylko wtedy łatwiej złapią cię na radar.
generalnie każdy licznik (oczywiście poza GPS) zawyża wskazania o ok. 10% więc przy wskazaniu 70km/h w rzeczywistości jedziesz 63 km/h.
Popatrz na rozmiar swoich opon i felg...
W mojej Astrze I kombi z kołami 14-felga-wysokośc opony 65,licznik przekłamuje tak jak u Ciebie ale tylko o 10km/h.
Skoro o tym wiem,to po co mam coś wymieniac i "iśc w koszty"..?
Ja tak miałem po wymianie linki do prędkościomierza, kłamał identycznie. Tylko w moim przypadku mogło być to że nie siadła mi wskazówka licznika na to samo miejsce ponieważ wkładałem tarcze zegarów. Moim sposobem było przestawienie wskazówki. Na początku zmierzyłem czy dobrze pokazuje przejechane km. Z zerowaliśmy z kumplem liczniki i przejechaliśmy 500 m i się zgadzało, to ustawiłem wskazówkę do innego samochodu i jest już w porządku. Może nie na temat ale zawsze jakieś sposoby.
Seryjne koła to rozmiar 14 mam teraz na zime a na lato mam wsadzone 17 alusy:) jak co moge wysłac foto pisac na gg lub prv moze to byc tego wina ale nawet na 14 kłamie o 20km/h
Dział produkcji Audi cyfryzuje utrzymanie ruchu za pomocą aplikacji Utrzymanie ruchu w oparciu o aplikację: Od teraz około 150 pracowników działu utrzymania ruchu w fabryce Audi w Ingolstadt będzie pracowało cyfrowo. Aplikacja "Mobilne utrzymanie ruchu Audi" pozwoli im w przyszłości ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.