Turbina w pasacie problem

06 Mar 2010, 12:00

Witajcie.
mam Passata B5 kombi i chciałbym was się poradzić czy to normalne bo poza tym nic się nie dzieje.
Podczas jazdy gdy auto zaczyna przyspieszać automatycznie włącza się turbina jest to normalne gwizdanie turbiny ale powyżej 2500 przy największym momencie przyspieszenia zaczyna się świszczenie nie wiem czy to turbina czy może uszkodzony element układu wydechowego? ( dziurka w róże czy coś takiego czy może uszczelka?) proszę o porady.
Czy może to być spowodowane przekaźnikiem turbiny?

P.s wczoraj napisałam ten temat ale nie pamiętam w którym dziale wydaje mi się że tutaj ale został on wyrzucony do śmietnika lecz nie wiem dlaczego ponieważ nie znalazłem bardziej odpowiedniego działu na taki post. Jeżeli znowu piszę nie w tym miejscu to przepraszam i proszę o poradę gdzie taki post napisać?
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko
  • 06 Mar 2010, 16:37

A zobacz czy czasami wąż od turbo do kol. ssącego nie masz pękniętego. wzrośnie ciśnienie i pewnie ucieka przez pęknięcie sprawdź dobrze.
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Poznań Motor Show - nowa data targów!
      Wczoraj późnym wieczorem pojawiła się informacja o przełożeniu największych targów motoryzacyjnych Poznań Motor Show które miały odbyć się między 26, a 29 marca 2020 roku. Nowy termin w którym ...