Opel Astra 3 - 2009r. Dobry wybór, czy coś innego?

31 Sty 2014, 18:53

Witam!
Rozglądam się właśnie za jakimś fajnym egzemplarzem Astry 3, i kilka dni temu w pobliskim komisie, który sprowadza samochody z Niemiec pojawiła się moja wybranka. W zasadzie właśnie taka jaką chciałbym mieć.
Dane na temat samochodu:
Astra H
Rok: 2009
Poj. 1,4
Moc: 90 KM
Paliwo: Benzyna
Przebieg: nie wiem dokładnie niski poniżej 200tyś sporo więc coś koło 140 pewnie (rodzice oglądali)
Liczba drzwi: 5
Kolor: Czarna!

Takiej właśnie szukałem jej cena: 24000zł. Pracownik powiedział że jak będziemy chcieli kupić to można się targować i zazwyczaj spuszczają na rejestracje która w tym wypadku wynosi 750zł.

Mam teraz do was pytania i prośbę. Z tego co słyszałem silniki 1,4 w benzynie są w tym modelu na łańcuchu rozrządu, co byłoby o wiele lepsze niż normalny pasek. Zgadza się?
Nie potrzebuję samochodu super hiper mocnego czy szybkiego. Ma mi wystarczyć na dojazdy do pracy (10km) więc dziennie więcej km niż 40 raczej robić nie będę. Czasami przyda się żeby jechać za miasto i teraz pytanie czy to nie jest jakiś straszny muł? Da się nim jechać w pare osób?
Na co należy zwrócić uwagę kupując Astrę? Jakie są najczęstsze mankamenty tych modeli zwłaszcza z Niemiec? Jak można sprawdzić czy samochód nie był stukany i czy cena nie jest za niska jak na ten rocznik? Bardzo proszę o odp jak wy sądzicie czy się opłaca :)
VeAk
Nowicjusz

Auto: Nie mam

31 Sty 2014, 18:58

A ile masz na samochód bo ostatnio widziałem świetna Astre z 2009 roku za 30k z polskiego salonu z przebiegiem o ile dobrze pamiętam 30 tysięcy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Lut 2014, 00:14

Niestety mam na tę Astrę do przeznaczenia do 24 tyś max. Chciałbym wiedzieć jak wy oceniacie mój wybór czy jest trafny czy raczej nie za bardzo?
VeAk
Nowicjusz

03 Lut 2014, 14:09

Sam wybór jest dobry, a nawet bardzo dobry. Masz może link do tej Astry?
Koniu
Forumowicz VIP

04 Lut 2014, 16:49

No właśnie nie ma jej wystawionej na Internecie... Tylko to co wam napisałem. Ile kosztuje wsadzenie gazu do takiego auta i czy jest to opłacalne przy takiej pojemności?
VeAk
Nowicjusz

04 Lut 2014, 17:14

Jak na ten rocznik cena wydaje mi sie niska, as skoro auto sprowadzone to w oryginale byla duzo nizsza (jak od razu zszedl do 23,25 to to daje ok 5,5 tys E, wiec mozna zalozyc ze duzo wiecej niz 5 tys Euro nie zaplacil). Sprawdz sobie na mobile.de po ile stoja astry z tym silnikiem - jak cena jest wyraznie ponizej sredniej to radzilbym mocno uwazac.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Tramwaj w ruchu drogowym
    Działania na rzecz poprawy komunikacji dotykają różnych środków transportu. W ostatnich latach do łask wraca transport tramwajowy. Przez wiele lat przesunięty na drugi plan, teraz jest mocno rozbudowywany. Tramwaj, ...

04 Lut 2014, 17:15

Koszt dobrej instalacji to wydatek 2500-3000. A zdjęc też nie masz?
Koniu
Forumowicz VIP