Opinia na temat tej vectry B

04 Lut 2014, 10:26

Prosze o opinie tej vectry , jak z awaryjnoscia tej jednostki?? cena dobra ??/

[link do Tablica wygasł]
tomaczek4
Początkujący

Miejscowość: Internet

04 Lut 2014, 15:51

chcesz ładować pieniądze w samochód to się nie zastanawiaj...

odradzam VECTRE B - auto gnije na potęgę o podszybiu na którym opiera się szyba czołowa nie wspomnę...
na zdjęciach widać maska przednia matowa tak mi się wydaje dodatkowo niebieskie podświetlenie zegarów już ktoś coś tam przerabiał po swojemu a'la GOLF IV
nie wiem jak motor 2.2dti lecz z tego co słyszałem w VECTRA C motor 2.2 był totalną porażką

nie wiem kompletnie co to za motor w VECTRA B
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Lut 2014, 16:20

valia napisał(a):odradzam VECTRE B - auto gnije na potęgę
Ja natomiast mogę polecić, miałem Vectrę B 2.0 DTI ponad rok czasu. Diesle oszczędne i w miarę dynamiczne. Nie miałem z nią żadnych problemów. Tutaj widzę też wersję poliftową, więc korozja nie powinna stanowić problemu o ile, o auto było dbane i jest bezwypadkowe.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

04 Lut 2014, 20:37

Po liftingu blachy zostały nieco poprawione i auto nie gnije jak z początkowych lat produkcji ale do tego dochodzi też kwestia dbania o auto.
Ten z linku wygląda ok,przednia maska matowa i w ogłoszeniu jest napisane dlaczego,sprzedający opisał też wady (niestety wychodzi ruda),co do silnika to były takie montowane ale opini nie znam.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lut 2014, 21:19

Uważam że nie poprawiono w wersji po liftingu problemu rdzy.
Pracowałem swojego czasu w zakładzie który wymienia szyby czołowe w autach i nie było reguły czy przed czy po lifcie - NIE WIDZIAŁEM nie zgnitej VECTRY B

nie rzadko podszybie trzeba było rzeźbić klejem do szyb i wypełniać ubytki brakującej blachy! właściciele od razu sprzedawali auta jak się o tym dowiadywali - sami podejmowali decyzję by szybę na sztukę wsadzić że auta po blacharzach nie będą ciągać
dodatkowo przyciemniam szyby w samochodach i robiłem nie jedną VECTRE B - naprawdę nie widziałem nie zgnitej

uważam że problem rdzy został dopiero rozwiązany w modelu C
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Lut 2014, 21:44

Dziwne ja rzadko kiedy widze pognitą Vectre po lifcie,natomiast sprzed jeżdzi tego troche.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lut 2014, 21:58

Trzeba dbać o to auto po prostu. Znajomy kupił kilka lat temu Vectre B po lifcie za ponad 20k. Przez 3 lata co roku zabezpieczał ja, potem tego juz nie robił. Dziś ma rdze na drzwiach, tylnej klapie i nadkolach.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lut 2014, 07:42

valia napisał(a):NIE WIDZIAŁEM nie zgnitej VECTRY B
Czyli mojej nie widziałeś. Ale już sprzedałem ją.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8