Opel Astra 3 czy VW Golf V?Co lepiej kupic?

20 Lis 2009, 22:14

Witam.Mam zamiar kupic samochód marki Opel Astra 3 lub VW Golf V z silnikami 1.6 benzyna.Który samochód doradzacie?? P.S Jestem nowy.Z góry dzięki za zainteresowanie.
Ostatnio edytowany przez Mily_N 21 Lis 2009, 13:09, edytowano w sumie 2 razy
Mily_N
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska

20 Lis 2009, 22:38

Ja bym był za Golfem ;)
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

01 Gru 2009, 11:14

witam. Z tego co się orientuje większość poleca Golfa. miałem okazje jeździć tylko Astrą III i powiem szczerze że gdybym miał kase to bym kupił se takie auto. Bardzo dobrze się tym jeździ, myśle że jest dość niezawodne a na pewno będzie tańsze od golfa
hubcio1985
Nowicjusz

01 Gru 2009, 12:34

ani jedno, ani drugie tylko np. Hondę Civic, Mazdę 3
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Gru 2009, 09:13

Jasne ze golfika wybieraj.Te wszystkie mazdy i hondy to już nie te same auta co w latach 90. :wink:
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

02 Gru 2009, 09:30

milutki5 napisał(a):Jasne ze golfika wybieraj.Te wszystkie mazdy i hondy to już nie te same auta co w latach 90. :wink:

Co Ty gadasz? Mazdy i Hondy to bardz dobre samochody.

Między Astrą a Golfem bym się nawet nie zastanawiał i odrazu brał golfa, jednak GOlf przy astrze to klasa sama w sobie.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pojazdy wojskowe MAN i STAR
    MAN Nutzfahrzeuge często przewija się w kontekście rozmów o pojazdach wojskowych. Powodem jest to, że od dawna samochody ciężarowe tej marki znajdują się w ofercie dla naszej armii, a niektóre modele są w eksploatacji. ...

02 Gru 2009, 09:37

dobre,ale nIe to niemieckie
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

02 Gru 2009, 11:10

Takze jestem za golfem. Nie dosc ze astra jest strasznie kanciasta do tego taka szaro bura.
Zreszta jak jezdzilem golfem to mial o wiele lepsza przyczepnosc
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

02 Gru 2009, 20:31

Nie niemieckie i dlatego dużo lepsze, niż awaryjny Golf.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Gru 2009, 20:54

Zgadzam się z tradeluxem i polecam w szczególności mazdę 3. O wiele bardziej bezawaryjna niż przereklamowany golf. Oprócz tego o wiele lepsze prowadzenie - w końcu zbudowana została na płycie podłogowej focusa, który pod względem właściwości jezdnych nie ma sobie równych. Niemieckie auta sporo straciły na jakości w ciągu ostatnich 10 lat w przeciwieństwie do japońskich, włoskich czy francuskich.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

15 Cze 2012, 20:09

Opla, w porównaniu z golfem ma tansze czesci i jest mniej awaryjny, a wiekszosc ci poleci golfa, bo jest popularny, co nie znaczy lepszy.
SLU
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Cze 2012, 22:52

Też jestem za Oplem.
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!!
ufo22222
Początkujący

Miejscowość: Kępno
Prawo jazdy: 20 04 2010

16 Cze 2012, 19:34

Nie słuchaj wiekszości, tylko tego kto ma lepsze argumenty, bo jak 80% świata to de..le albo przynajmniej ludzie którzy nie osiągnęli w życiu nic oprócz rodziny i domu z ogródkiem, to znaczy że mniejszość jest mądrzejsza.
SLU
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

17 Cze 2012, 14:38

SLU napisał(a):Opla, w porównaniu z golfem ma tansze czesci i jest mniej awaryjny, a wiekszosc ci poleci golfa, bo jest popularny, co nie znaczy lepszy.

Jedyna problematyczną rzeczą w golfie V jest silnik 2.0tdi,reszta wypada bardzo dobrze,więc nie gadaj tutaj głupot ze piątka jest awaryjna.
Astrę ma wujek,szału nie robi,dosc słabe plastiki,prowadzenie przeciętne.Bierz golfa,po za tym pojezdzij jednym i drugim,sam zdecyduj.
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)