Opel Astra 95 rocznik - POMOCY!!! mam problem

22 Wrz 2008, 19:28

Witam

Mam problem z autem Opel Astra 1995 rocznik kombi 1,8 16V. Mam to auto na gaz, ale odpala na benzynie i tu mam problem wlasnie... amianowicie silnik gdy jest zimny ma problemy z odpalaniem:( kreci sie pasek ale nie chce odpalic auta (za ktoryms razem auto odpali) co moze byc przyczyna?? swiece sa w dobrym stanie sprawdzane byly. znowu gdy jedzie sie na gazie to co jakis czas odczuc szkubniecia samochodu. Mam nadzieje ze pomozecie mi bo nie znam sie na silnikach za bardzo:(

Za wszystkie odpowiedzi dziekuje
benek1989
Nowicjusz

• 22 Wrz 2008, 19:56

A jak już uda ci się uruchomić ten zimny silnik na Pb,to jak on pracuje na wolnych obrotach i podczas jazdy do momentu rozgrzania się?I jak pracuje po rozgrzaniu?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Wrz 2008, 14:27

witam

Dzisiaj rano podczas przelaczenia auta na gaz nagle strzelil 2 razy i zgasl. co do odpalenia na bp to na wolnych obrotach działa normalnie ale zdarzaly sie sytuacje ze i na benzynie zgasl tak sam od siebie np. podczas zagrzewania silnika. moze byc usterka np. ten przełacznik z gazu??
    benek1989
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Jak marki premium zmieniają motoryzację
      Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...