Opel Astra Classic Problem z pilotami.

16 Mar 2007, 09:40

Witam. Od 3 tygodni mam Opla Astrę Classic i są do niej 2 piloty, ale niestety tylko tyle wiem, ze 1 przycisk jest od CZ i Alarmu razem a ten 2przycisk nie wiem od czego jest. Posiadam również 2 pilota ale to już w ogóle coś nadusiłem i alarm się włącza. Zamieszczę zdjęcia pilotów i proszę o pomoc. Dziękuję

I pilot (ten duży przycisk od CZ i Alarmu razem) ten mały nie wiem, po naciśnięciu nic się nie robi

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

II pilot (nie wiem zupełnie od czego) tyle wiem tyle że po naciśnięciu "I" CZ otwiera drzwi i wyłącza alarm i na odwrót, a pozostałe przyciski nie wiem do czego są (jeszcze jest po prawej stronie taki mały zielony

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Proszę o pomoc i powiedzenie do czego służą pozostałe przyciski i/lub jakie kombinacje nimi się robi. Dziękuję
gg505
Nowicjusz

• 17 Mar 2007, 08:45

Proszę o odpowiedź.
    gg505
    Nowicjusz

17 Mar 2007, 11:00

Witam,
    Tylko dlaczego masz dwa różne piloty? Powinne być dwa takie same. Pryciski dodatkowe mogą służyć np. do ryglowania drzwi, otwierania tylnej klapy, włączania alarmu bez czujek któreragują na ruch we wnętrzu auta. Po samych pilotach ciężko jest powiedzieć czy masz coś więcej w swoim alarmie zainstalowanego niż podstawowa funkcja.
    Pozdro. Kacper
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999

17 Mar 2007, 16:50

Kacper napisał(a):Witam,
    Tylko dlaczego masz dwa różne piloty? Powinne być dwa takie same. Pryciski dodatkowe mogą służyć np. do ryglowania drzwi, otwierania tylnej klapy, włączania alarmu bez czujek któreragują na ruch we wnętrzu auta. Po samych pilotach ciężko jest powiedzieć czy masz coś więcej w swoim alarmie zainstalowanego niż podstawowa funkcja.

dać zdjęcia samochodu ?? czy czego ?
    gg505
    Nowicjusz

18 Mar 2007, 23:32

Musisz zobaczyć jaką masz centralkę od alarmu, ale najlepiej podjechać tam gdzie zakładają alarmy żeby zobaczyli to oni powiedzą ci dokładnie jakie ma funkcje...
    Pozdro. Kacper
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrobaczka do szyb samochodowych
      Skrobaczka do szyb to narzędzie niezbędne dla każdego kierowcy, który zimą, podczas mrozów parkuje swoje auto na zewnątrz. Przydatna jest także zmiotka, a dla mniej cierpliwych odmrażacz lub mata antyszronowa ...