VW Polo kłopot z immobiliserem

16 Mar 2007, 19:49

Witam Mam kłopot o odpaleniem auta, byłem w 2 warsztatach samochodowych i ich diagnoza była taka sama - problem z immobiliserem.
Niestety mam jeden klucz od auta i nie mogę sprawdzić drugim kluczem, w warsztacie twierdzą, że nie mogą swoim sprzętem się skomunikować z komputerem auta. Auto kupiłem używane (rocznik 98) i nie mam też PIN kodu auta.
Czy można coś z tym zrobić z pominięciem autoryzowanego serwisu?
falen
Nowicjusz

• 16 Mar 2007, 22:07

hmmm..
    albo fachowcy tacy albo sprzęt mają do d...
    uzyskanie pinu to koszt 100zł
    dokodowanie kluczyka 50 zł
    a tak pozatym to masz system immo 1 więc bez problemu zrobisz klona w punkcie dorabiania kluczy.
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

17 Mar 2007, 07:03

Dzięki za odpowiedź, dodam że, jakiś tydzień temu próbowałem dorobić klucz jak jeszcze wszystko działało i najtaniej jak znalazłem był to koszt 350 zł wraz z dorobieniem klucza. Mam tylko nadzieję, że to jest ten, a nie inny problem i zastanawiam się jaka była przyczyna tej usterki... czemu klucz się rozkodował i czy można w przyszłości uniknąć tego problemu...
    falen
    Nowicjusz

17 Mar 2007, 12:18

:shock: czyżbyś ten kluczyk dorabiał w serwisie :shock:

koszt takiego klucza to około 150 a max 200 zł

no niestety nie da się tego uniknąć -jak wszystko w naturze zużywa się.
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

18 Mar 2007, 21:25

Najśmieszniejsze jest to, że 350 zł to było najtaniej i wcale nie w serwisie tylko u fachowców od dorabiania kluczy, dla ciekawostki dodam, że w serwisie VW gdzie jutro zaciągnę swoje auto - za ściągnięcie PINu 100 zł, kodowanie 50 zł (przynajmniej tak mówili jak dzwoniłem)
    Bardzo przydały mi sie Twoje rady - Dzięki bardzo - dam znać jak się sprawa skończyła, może jeszcze komuś się przyda
    falen
    Nowicjusz

19 Mar 2007, 00:25

ceny w serwisie normalne-ja też tyle biorę za taką usługę
    tylko teraz pytanie-ile kosztuje u nich sam kluczyk :?:
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zadbaj o szyby i czyste światła
      Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...