Opel astra drugiej generacji czy się opłaca

15 Mar 2009, 23:27

witam upatrzyłem sobie ostatnio na allegro dwa opelki i zastanawiam się czy te autka przy tym przebiegu i tym roczniku niesą czasem aż znadczo podejrzane , chodzi o cenę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i mam pytanko czy te atka są godne polecenia czy raczej się psują i niewarto ich kupować
kali2407
Nowicjusz

Miejscowość: SARNOWY K. KOŚCIERZYNY

15 Mar 2009, 23:34

ten peirwszy z komisu, wiec jak na moj gust na 99% licznik kręcony.i przyjrzyj sie tylnej klapie.czy aby z prawej strony nie ma wiekszej szpary niz z lewej hmm? byc moze sie myle.sprubuj sie przyjrzec.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

15 Mar 2009, 23:41

też tak coś podejrzewałem i przyznam że tego pierwszego dzś oglądałem osobiście i ma cene zmienioną za pomiałem dodać o 1000 zł miejszą a co myśliszz na temat drugiego
kali2407
Nowicjusz

15 Mar 2009, 23:50

wydaje mi sie ze jest od prywatnej osoby a nie od handlarza a to juz duzo moze znaczyc.jak dla mnie troche mało mocy bo tylko 75 kucy do tego w gazie.ale moze sa żwawe te kucyki tego nie wiem.ogólnie na zdjeciach nic nie widac.rocnzik tez nie jest najgorszy.musialbys zobaczyc go osobiscie.sprawdzic czy nie był bity tak jak sprzedawca zapewnia.
matttias1234
Zaawansowany

15 Mar 2009, 23:54

dzięki ale ogulnie to się opłaca kupić te autka ?
kali2407
Nowicjusz

15 Mar 2009, 23:57

tak.Astra to dobre autko.ojciec miał kiedys ale I i byla nie do zdarcia.silniki zywotne a o blache jeśli sie dba i zabezpiecza co jakis czas to tez nie ma najmniejszego problemu.do tego częscie w przystepnych cenach.ale awaryjnosc wielka nie jest.
matttias1234
Zaawansowany

16 Mar 2009, 00:08

dzieki proszę o następne opinie na temat tego autka mile widziane ludzi kturzy mieli lub mają ten model i jakie są jego największe zalety i wady
kali2407
Nowicjusz

16 Mar 2009, 00:23

moj znajomy kupił 99r diesel 2.0 spalnie 6 litrow mysle ze to korzystniejsze niz pchanie sie w auto z uzywanem juz jakis czas gazem
to moja opinia benzynka pali podobnie wiec nie wiem czy jest sens gaz
przeglady jakies koszty zwiazane z eksploatacja na gazie chyba ze duzo jezdziszjesli nie mysle ze sie nie opłaca moze za bardzo kocham diesle?
NiEzBaDaNe Są WyRoKi BoSkIe
lukaszek1232
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

16 Mar 2009, 16:24

obydwa auta nie warte ogledzin :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

16 Mar 2009, 20:45

a to czemu podaj jakiś powud PAWLO
kali2407
Nowicjusz

16 Mar 2009, 21:19

Astra II to bardzo przyjemne auto. Dopiero w Oplu przekonałem się co to znaczy wlewać benzynę i zapomnieć o wszystkim innym. Bardzo przyjemne twarde zawieszenie. Może na początku przeszkadzać, ale za to auto klei się do drogi. Posiadam wersję z silnikiem 1.4 (90 KM). Z łatwością wkręca się na prędkości rzędu 140 km/h i do 160 km/h, później to już gorzej.

Wygodnie jeździ się w kilka osób, bo trochę tego miejsca jednak jest. Minus za stylistykę - stara i twarda. Nie wiem dlaczego zawsze tak jest, że Francuzy i Włochy są zdecydowanie ładniejsze i po upływie czasu nie wyglądają jak relikt przeszłości. Niestety Astra jest jak VW nudna.

Spalanie u mnie 7 litrów, bo w trasie lubię sobie depnąć trochę, a w mieście odpuszczam. Aczkolwiek jak zaczniesz szaleć to i 10 litrów nie jest wyczynem.
Polecam praktycznie w ciemno, choć wiadomo, że jak się kupuje 10-letnie auto to trzeba je oglądać z każdej strony.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika