Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rozen napisał(a):Widzę że ktoś poważnie podszedł do mojego pytania.
Dolot nie łapie na pewno lewego Wszystkie rury nowe itp.
wydech wymieniony
Odłączanie kabli itp sprawdzę dzisiaj kable chyba żadne nie wiszą.. O przepustnicy nic nie wiem mechanik nic nie wspominał. Odpala odrazu bez żadnego żyłowania itp. Powiem tak moc jest ok spalanie powiem że sporo nie podam dokładnych liczb ale na pewno większe niż powinno być tez kiedyś weryfikowałem to z rożnego rodzaju forami.Z tłumika nic dziwnego się nie wydostaje Dzieje się na zimnym Silniku na ciepłym tego nie zauważyłem to wygląda tak odpalam chwilka wzrostu do 1200 spadek do 700-900 dokładnie nie mogę określić włączam 1 daje bez dodawania gazu, samochód sam podnosi obroty po jakiś 5-6 minutach jazdę obroty się uspokajają. Dodam że od czasu do czas obroty gdy stoję na światłach skocza sobie takie jakby "zawirowanie" na sekundę i znowu wszystko ok.
Rozen napisał(a):Właśnie wisi taki niebieski przewód był wciśnięty przez filtrem powietrza taki cieniutki jest koloru niebieskiego ale wisi tam od dłuższego czasu bo ten "dzyndzel " się ułamał nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. W baku niema nigdy mniej niż pół. Filtry wszystkie wymienione jakieś pół roku temu
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Rozen napisał(a):To jest a ten przewód moim zdaniem nie ma on większego znaczenia a na końcu mechanik zaślepił go śrubą.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Rozen napisał(a):Piszą często i gęsto najczęstszą przyczyną jest krokowy ale też wymienia się nie działający zawór egr i właśnie sondę, ale też zabrudzoną przepustnice. Powiem ci że gościu jest uczciwy nie bierze dużo za wymiany ostatnio wymienił mi stabilizator drążka bo koło mi latalo, wymienił korkowy(przeczyścił i sprawdził czy działa) i przeczyścił odprowadzenia wody w szyberdachu i go uszczelnił i wziął 100zł wątpię że ktoś by mi za tyle to zrobił. Tłumik końcowy razem z obejmami gumami obejmą wymienił za 180 (tłumik nowy). także na prawdę tanio u niego jest. Tylko myśle ze nie do końca zna przyczynę usterki i będzie mi wymieniał pół silnika a ja będę za to płacił.
Rozen napisał(a):Może źle to nazwałem były stuki bardzo głośne teraz ustały i jest wszystko ok. samochód się usztywnił. Wcześniej przy 100 km\h można było wyczuć bardzo mocne luzy na kierownicy usunął ta usterkę nie wiem co tam dokładnie wymienił ważne że działa stuki puki ustały prowadzi się bardzo dobrze. Po prostu powiem mu że ma ogarnąć ten przewód i tyle a zawór egr niech zaślepi a z ta sonda porozmawiam z nim o tym jeszcze jakie są jego argumenty za i tak dalej, także dzięki za potraktowanie mojej sprawy poważnie .