Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie patrzymy na datę produkcji auta a na rok wypuszczenia danego modelu na rynek. Astra z tematu z tym silnikiem była robiona od 1994 roku. Twoja Astra może nie być w systemie OBDII. Moja babcia Fabia też nie jest mimo że wyprodukowano ją na europę w 2002 . Ten model klepano od 1999 roku .W ameryce gniazdo OBDII stało się standardem od 1 stycznia 1996 roku.
Nie patrz na dokładny kształt gniazda. Mam podobny tester jaki zamierzasz kupić i go podłączam tu i tam . Niestety nie zawsze mogę tym cokolwiek zdziałać zwłaszcza w starszych autach przed rokiem 2000. Tobie pozostaje przetestować pożyczonym ? czy jak tam od kolegi , znajomego mechanika ?comandosx napisał(a):Także może nie obsługiwać OBDII bo jak patrze moje gniazdo wygląda bardzo podobnie ale jednak różni się minimalnie kształtem i dlatego nie jestem pewny bo jeden sprzedawca z allegro napisał że nie pasuje do tego auta bo nie posiada gniazda OBDII a jedni wręcz odwrotnie aż sam nie wiem.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL