Opel astra f 1.6 - Problem z instalacją

08 Maj 2008, 15:34

Przed wyjazdem nad morzem zatankowałem gaz. Podczas tankowania do pełna zbiornik z gazem nie odbił (zawsze odbijał) . Po odpaleniu i przełączeniu na gaz niezależnie od biegu i prędkości obroty powoli spadały (nie mogłem nic z tym zrobić, nawet wciskając pedał gazu do podłogi nie było reakcji) Po tym trefnym tankowaniu przez długi czas było czuć smród gazu. Zakręciłem zbiornik bo wytrzymać nie można było, później tylko co jakiś czas było czuć. Wieczorem już wszystko wywietrzało..czy ktoś z was może miał taką sytuację??
Kristov
Nowicjusz

09 Maj 2008, 22:23

zapatka to mogła sie przyciac i nie odbiła powinienes sie zgłoscic z tym do warsztatu w którym zakładaja gaz. i tez moze dlatego na gazie nie chodził bo go było za duzo na drugi raz przypilnuj sobie na dystrybutorze przeciez wiesz ile masz litrów w butli pozdrawiamm
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

10 Maj 2008, 22:18

dzięki za info, wniosek się nasuwa jeden. Stać i pilnować gościa przy dystrybutorze:) i odwiedzić warsztat. Pozdrawiam
Kristov
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    COMFORT, ECO PRO oraz ECO PRO+: trzy tryby jazdy BMW i3
    COMFORT, ECO PRO oraz ECO PRO+: trzy tryby jazdy umożliwiające idealny kompromis między radością z jazdy i wydajnością paliwową. Podobnie jak w konwencjonalnie napędzanym samochodzie, zasięg pojazdu z napędem elektrycznym ...