Opel Astra F 1992r 1.8 - przegub zewnetrzny - dobór części.

26 Sie 2014, 09:05

Witam.
Posiadam Opla Astre F z 1992r z silnikiem 1.8 90KM.
Od jakiegos czasu dosyć mocno pukał mi przegub. Wczoraj podczas mocniejszego skrętu "skończył" się przegub - wypadł z półośki.
I teraz mam pytanie - kolega ma podobna Astre tylko że 1.6. Czy te elementty zawieszenia jak przegub, moga sie roznic w zalezosci od wersji silnika? Jak to sprawdzic, sa jakies katalogi? Na Allegro róznie ludzie piszą, więc wole się upewnić.
Wiem że najłatwiej pojechać i odkręcić przegub, ale mam kawałek drogi do tego kolegi.

pozdrawiam
AdrianGSM
Nowicjusz

29 Sie 2014, 13:56

Myślę że w tym przypadku mogą to być takie same przeguby. Wejdź sobie do jakiegoś sklepu internetowego z częściami do samochodów i sprawdź przeguby dla obu wersji silnikowych. Porównaj numer części lub jej oznaczenie i będziesz wiedział :)
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...