Opel Astra F Carawan 1,6 - od 100 do 120km/h trzęsie autem

02 Lip 2009, 10:56

Proszę o pomoc.
Mam problem od dłuższego czasu z samochodem (opel astra F carawan 1,6, 1999r, przebieg 230 000km), który cały się trzęsie przy prędkości od 100-120km/h (epicentrum jest przy prędkosci 110km), występuje to zarówno jak jadę na biegu jak i na luzie.
Z kołami czy felgami na 100% niema nic to wspólnego, ponieważ kilka razy już je wywarzałem, próbowałem na innych kołach, zmieniałem z tyłu na przód itp. Amorki też ostatnio wymieniałem i to nie pomogło.
Proszę o pomoc bo mechanicy też zabardzo nie mogą tego zdiagnozować.
Boję się ze to trzęsienie pociągnie za sobą inne elementy które się będą obluzowywać.
Proszę o propozycje, a może ktos też miał podobny problem
wojtek6471
wojtek6471
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
  • 02 Lip 2009, 14:55

hmm a drążki kierownicze ?? - przekładnia kierownicza ?? wahacze, półosie, sprawdź te elementy,
    Ostatnio edytowany przez adam-and1, 02 Lip 2009, 16:10, edytowano w sumie 1 raz
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
    adam-and1
    Aktywny

Miejscowość: Katowice
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: szukam igły ;-)
    Paliwo: Benzyna

02 Lip 2009, 15:04

Wahacze moga byc krzywe. A tak wogole po co zakladasz dwa takie same tematy?
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Toyota Yaris Cross – czy to idealne auto do miasta?
      Podoba mi się to, w jaki sposób silnik benzynowy i elektryczny ze sobą współpracują. W ruchu miejskim możemy poruszać się bezgłośnie, nie eksploatować jednostki benzynowej na światłach. Auto rusza też płynnie, ...