Opel Astra F nie odpala

25 Kwi 2013, 20:54

Problem dotyczy opla astry F 1.4 benzyna 96r. Samochod ma czasami provlem z odpaleniem. Rano pali od razu zagasze go i po godzinie nie pali rozrusznik kreci dobrze pompa paliwa pracuje. Samochód postoi około godziny i pali bez problemu po dwoch dniach znowu jest podobny problem. Martwi mnie temperatura, poniewaz silnik w pewnym momencie łapie około 93 stopni a za moment spada do 83 stopni a potem znowu wzrasta. W czym może tkwić problem?

Pozdrawiam.
raxonix
Nowicjusz

Auto: golf

25 Kwi 2013, 23:05

Czujnik temperatury do sprawdzenia bo to raczej on, ewentualnie aparat zapłonowy do sprawdzenia. Pewien jesteś że paliwo dochodzi? Skąd to wiesz?
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

26 Kwi 2013, 16:35

nie jestem pewien wlasnie czy paliwo dochodzi ale pompa pracuje bo ją slysze po przekreceniu stacyjki
raxonix
Nowicjusz

27 Kwi 2013, 05:57

Wymień sobie CTCC na kompa, taki z niebieską wtyczką.. Bo może podawać złe dane i zalewa silnik..
Czy paliwo dochodzi - zdejmij "gruchę", niech ktoś zakręci rozrusznikiem a Ty zajrzyj jak pracuje wtrysk..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

28 Kwi 2013, 19:16

Mam kolejna wskazówke. Dzis jak jechalem do mi zgasl i nie chcial odpalic poszedlem i dmuchnelem we we wlew od paliwa i odpal od razu pochodzil z minute i zgasl to dmuchnelem jeszcze raz i odpalil zostawilem uchylony wlew od paliwa i jezdzi na lajcie. Jeszcze odkrylem ze jak na włączonym silniku odkrece wlew od oleju to obroty nagle sie zmiejszaja i czuje zapach spalin. Moze to jakas wskazowka.
raxonix
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżone Audi RS 3 Sportback
    Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...