Zrobiłem remont tylnych hamulców, układ odpowietrzyłem co się okazuje już przy 60km/h po wciśnięciu pedału blokuje się tylko tył co powoduje poślizg. z przodu klocki są grube, tarcze nie mają dużego progu, nie wiem czy są proste zapewne jakaś tam krzywizna jest natomiast to raczej by nie spowodowało takiego zachowania. Jakie kroki podjąć i na co zwrócić szczególną uwagę ?
przód hamuje tylko bardzo słabo wczoraj odpowietrzyłem wszystko i nic nie dało rozebrałem zaciski w celu sprawdzenia czy nie są spieczone na prowadnicach i tam również jest wszystko dobrze, cylinderki też są ok. Może wina opon ? po prostu z tyłu mam jakieś złej jakości i wpadają w poślizg.
Opon? Nie sadzę,bo przy bardzo lekkim hamowaniu nie maja prawa (te z tyłu) się zblokować przed przednimi... Może pokiełbasiłeś co w bębnach? Wyregulowałeś wstępnie korektorem? Ciężko wchodziły bębny? Jak się kręcą koła na luzie uniesione w powietrzu? Bez oporu? Oba tylne koła się blokują a może tylko jedno? Może po pierwszym hamowaniu szczęki któreś nie odbiły? Unieś i puść koło swobodnie.
Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.