Zrobiłem remont tylnych hamulców, układ odpowietrzyłem co się okazuje już przy 60km/h po wciśnięciu pedału blokuje się tylko tył co powoduje poślizg. z przodu klocki są grube, tarcze nie mają dużego progu, nie wiem czy są proste zapewne jakaś tam krzywizna jest natomiast to raczej by nie spowodowało takiego zachowania. Jakie kroki podjąć i na co zwrócić szczególną uwagę ?
przód hamuje tylko bardzo słabo wczoraj odpowietrzyłem wszystko i nic nie dało rozebrałem zaciski w celu sprawdzenia czy nie są spieczone na prowadnicach i tam również jest wszystko dobrze, cylinderki też są ok. Może wina opon ? po prostu z tyłu mam jakieś złej jakości i wpadają w poślizg.
Opon? Nie sadzę,bo przy bardzo lekkim hamowaniu nie maja prawa (te z tyłu) się zblokować przed przednimi... Może pokiełbasiłeś co w bębnach? Wyregulowałeś wstępnie korektorem? Ciężko wchodziły bębny? Jak się kręcą koła na luzie uniesione w powietrzu? Bez oporu? Oba tylne koła się blokują a może tylko jedno? Może po pierwszym hamowaniu szczęki któreś nie odbiły? Unieś i puść koło swobodnie.
Land Cruiser 3.0 D-4D Powerboost Land Cruiser 3.0 D-4D Powerboost rozwija moc 225 KM (o 35 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 500 Nm (w zakresie 1700-2800 obr./min., o 80 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...
Jak kierowcy mogą zabezpieczyć się przed wirusem? Zagrożenie koronawirusem sprawia, że chętniej przesiadamy się do samochodów, unikając skupisk ludzi np. w komunikacji miejskiej. Własny samochód to teraz faktycznie najbezpieczniejszy środek transportu, pod ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.