Opel Astra F - Szyba zsuwa się na dół... :(

22 Paź 2009, 07:52

Witam, jak w temacie... po montowaniu centralnego zamka, zauważyłem że szybę podniesioną do góry zsunę ręką na sam dół bez większego problemu... Nie mam pojęcia co się stało, może przypadkowo coś odkręciłem i zapomniałem co :/ ... męczyłem się z tym od kilku dni i nie mogę wpaść dlaczego właśnie tak się dzieje, po zdjęciu tapicerki z drzwi widnieją 3 śruby od mechanizmu... wszystkie dokręciłem, odkręciłem, no cuda na kiju :P Dzisiaj rano zauważyłem że szyba wogóle ciężko zaczęła schodzić na dół, przy tym bardzo skrzypi, ale nadal łatwo zsunę ją ręką (łatwiej niż korbką heh..). Czy jest tam jakaś blokada? Proszę o pomoc...
steve_lfc
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kluczbork
  • 22 Paź 2009, 19:02

Musisz dobrze sprawdzić czy szybę umieściłeś na pewno dokładnie tak jak była przedtem!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

22 Paź 2009, 20:53

steve_lfc napisał(a): Czy jest tam jakaś blokada? Proszę o pomoc...

Z tego co wiem na podstawie dokonywanych napraw , w mechanizmach na korbke , jest właśnie coś w rodzaju blokady zabezpieczającej przed opuszczeniem samoczynnym szyby i tak jak u Ciebie - ręką . Można to naprawić (o ile jest co i czym )ale............. raczej podnośnik do wymiany...
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...