Opel Astra g 1.2(i) 16V 55kW 75hp - komplet tłumików

08 Lip 2019, 22:25

Jak w temacie. Sprawa dotyczy Opla Astry G.
Muszę (Chcę) kupić komplet tłumików do mojego astrolota, mam jednak małą wątpliwość. Mianowicie w wyszukiwarkach pojawia się astra g 1.2i 16v 55kW 75hp i 1.2 16v 55kW 75hp. W pierwszej wersji irytuje mnie ta literka "i", ma ona jakieś znaczenie jeśli kupię np. Ten tłumik? Chodzi o ewentualne komplikacje, czy może coś się stać jeśli byłby niewłaściwy zestaw tłumików?
Chce zmianę zrobić od tłumika drgań (łącznika elastycznego) do końca. Kod mojego silnika to z12xe wg książki którą posiadam. [link do oferty na Allegro wygasł]
cin3q25
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.2 16v 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

09 Lip 2019, 15:45

cin3q25 napisał(a):W pierwszej wersji irytuje mnie ta literka "i", ma ona jakieś znaczenie jeśli kupię np. Ten tłumik?
Nie będzie ona miała znaczenia ponieważ układ wydechowy dla tego silnika w twoim modelu z tego co wiem jest jeden. Tak więc ten co podałeś powinien być ok.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

09 Lip 2019, 19:18

W końcu jakieś konkretne wiadomości. Ciężko co kolwiek w tym temacie znaleźć w internecie.
Jest jakaś różnica między tymi silnikami?
cin3q25
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.2 16v 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...