Opel Astra G 1.6 75KM za duzo pali

20 Mar 2010, 14:35

Witam,na wstepie chcialbym napisac ze jest to moj 1 post i prosze o wyrozumialosc.
Problem dotyczy zbyt duzej ilosci spalanego gazu wlalem za 20zl tj.9 litrow,zrobilem na tym 65km wiec cos tu troszke za malo tych kilometrow,nadmieniam ze wymienilem sonde lambda,świece,przewody wysokiego napiecia,oleje,filtry,wyregulowalem gaz u gazownika oraz zmienilem filterek w gazie,na czym moze polegac problem
??
galgan
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin

20 Mar 2010, 17:57

Miałem kiedyś podobny problem w podobnym silniku po kilku tankowaniach wszystko wróciło do normy przed regulacjami.
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

20 Mar 2010, 19:28

nie tankuj małej ilości gazu. Zatankuj do oporu, zrób 100-200 km i zatankuj ponownie do oporu i przelicz ile auto spaliło. Może się okazać, że nie jest wcale tak źle.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

20 Kwi 2010, 17:39

A jeszcze lepiej jedź na pustym zbiorniku na stacje, zalej do pełna i wyjeździj cały gaz. Jeśli dalej będzie brał za dużo, trzeba zrobić analizę spalin.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

18 Maj 2010, 14:38

ja miałem ten sam problem
DOHC
dohc
Nowicjusz

Miejscowość: BIELSKO

20 Maj 2010, 08:50

kolego a ile ty bys chcial zeby ca gazu palil 5 litrow??? jak 10 pociagnie to bedzie norma i przy normalnego jezdzie a jezdziles ekonomicznie bo przy nr pobieraniu duzych predkosci albo polowanie silnika do odciecia zaplony(ktorego na gazie nie ma) to i tak malo Ci pali no ale posluchaj kolegow zatankuj jeszcze ze 2 razy i nie wazne za ile jezeli nie pomoze to na analize spalin musisz sie udac ale jedz do tego samego zakladu i powiedz ze ci zle wyregulowal to moze nic nie zaplacisz
kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Międzynarodowy Dzień Uprzejmości na Drodze
    Święto wywodzi się z Francji, ale szybko zyskało popularność na całym świecie. Co to znaczy być uprzejmym na drodze? Przestrzeganie przepisów oraz bycie przewidywalnym i wyrozumiałym kierowcą. Tak rozumiana uprzejmość ...