Opel Astra G 1.6 - z rury wydechowej poszedł biały dym

29 Lis 2013, 18:37

Witam.
Dzisiaj jechałem z bratem dałem mu samochód i wyprzedzał auto na 4 biegu nie zmienił na 5 bieg i
przekroczył obroty z rury wydechowej poszedł biały dym , co to morze oznaczać ?? coś się rozwaliło ?? słyszałem że mogła to być uszczelka pod głowicą ... ale nie jestem pewien i nie chciał bym żeby tak było droga wymiana lepiej już silnik kupić .. :/ pomocy !! Z góry dziękuję !! :)
NoKu11
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 09 2013
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

29 Lis 2013, 22:17

A auto dalej odpala, dalej się dymi?
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

30 Lis 2013, 00:34

Tak auto normalnie odpala jak by nic się nie stało , przestraszyłem się strasznie jak zobaczyłem tak dużo białego dymu ... co by mogło być przyczyną tego nie mam pojęcia , jeśli ktoś wie to proszę o podpowiedzi :/
NoKu11
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 09 2013
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...