REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie, tu nie ma znaczenia czy diesel czy benzyna jeden i drugi na wolnych obrotach powinien posiadać ogrzewanie i powinno lecieć ciepłe powietrze jak silnik jest rozgrzany. Jedynie co to diesel trochę dłużej rozgrzewa się. Z tego co napisałeś problemem może być zapowietrzony układ chłodzenia i nagrzewnica przez którą dopiero podczas jazdy przy większych obrotach przepływa ciecz nagrzewając ją i dzięki temu wtedy leci ciepłe powietrze.Dawidsus123 napisał(a):Problem jest też w tym, że gdy samochód się rozgrzeje zaczyna grzać przy wyższych obrotach, gdy stoje na światłach lub wgl na postoju to jest to samo dopiero gdy jadę zaczyna grzać nwm czy to jest normalne przy dieslu czy nie
Tu raczej wyszło by przy każdym teście jak by problemem była uszczelka.Dawidsus123 napisał(a):Kupiłem tester zawartości spalin w układzie chłodzenia i zrobiłem z 6 testów to to raz pokazały że dobrze jest sprawna uszczelka a raz, że uszkodzona i nwm jak to zrozumieć
Czy węże od chłodnicy są twarde zanim silnik rozgrzeje się?Dawidsus123 napisał(a):Korek wymieniłem wcześniej, i to samo, później wymieniłem cały zbiorniczek wyrównawczy i nadal to samo